Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova!”

Marcel Ciolacu: ”Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova!”

Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe o rețea socială în care salută victoria istorică a Maiei Sandu obținută împotriva contracandidatului ei, Igor Dodon.

Marcel Ciolacu: ”Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova!”
de Laura Dinu    |    16 Noi 2020   •   10:50

”Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova!

Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova, din țară și din Diaspora, de apropiere strategică de Europa și de România, singura garanție a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de coruptie și oligarhie”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a câştigat turul 2 al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova desfăşurat duminică, 15 noiembrie, indică sondejele făcute la ieşirea de la urne.

Sandu ar fi câştigat cu aproape 10 procente în faţa preşedintelui în funcţie, Igor Dodon, conform exit-poll-ului realizat de compania "Intellect Group" în colaborare cu asociaţia SPERO şi conform sondajului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, informează Unimedia, citată de Agerpres.

Astfel, potrivit datelor sondajului "Intellect Group", Maia Sandu ar acumula 54,8% din numărul total de voturi, iar contracandidatul Igor Dodon, circa 45,2%.

De asemenea, after-poll făcut de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice arată că pe primul loc se poziţionează Maia Sandu cu 54,7%, în timp ce Igor Dodon ar acumula 45,3% din sufragii.

Anterior scrutinului, Sandu a exclus, în cazul unei victorii, orice colaborare cu socialiştii, care l-au sprijinit pe Dodon în alegerile prezidenţiale.

Ea a afirmat că obiecctivul său, ca președinte, va fi să scoată țara din sărăcie și să întorcă autoritățile cu fața la nevoile oamenilor.

×
Subiecte în articol: Maia Sandu Marcel Ciolacu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close