Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu îşi pune mandatul pe masă pentru măsurile de austeritate | PSD a votat în unanimitate

Marcel Ciolacu îşi pune mandatul pe masă pentru măsurile de austeritate | PSD a votat în unanimitate

Partidul Social Democrat a votat în unanimitate ca premierul Marcel Ciolacu să îşi pună mandatul pe masă pentru măsurile de austeritate. Potrivit unor surse, Guvernul îşi va angaja răspunderea în a doua săptămână de la începerea sesiunii parlamentare.

de Mădălina Mihalache    |    Vasile Marcu    |    02 Sep 2023   •   15:51

Premierul Marcel Ciolacu nu le-a prezentat colegilor din PSD, în şedinţa de astăzi de la Parlament, măsurile de austeritate pe care Guvernul intenţionează să le adopte prin angajarea răspunderii în Parlamentul României.

Liderul social-democrat le-a transmis colegilor că nu vrea să dea detalii, însă le-a cerut mandat, iar social-democraţii au votat în unanimitate ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe aceste măsuri fiscale pe care, până la această oră, nu le cunoaşte nimeni.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea o nouă lege a pensiilor din 1 ianuarie: "Sunt foarte multe inechități"

Totodată, în şedinţă, Marcel Ciolacu le-a transmis un mesaj colegilor din coaliţia de guvernare. Şeful PSD a spus că cei care nu doresc ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea, cei care nu sunt de acord cu măsurile de austeritate, să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului. A fost un mesaj direcţionat, mai ales, către PNL, având în vedere că sunt mulţi liberali nemulţumiţi.

"PSD este pregătit pentru alegeri", a mai transmis Marcel Ciolacu, ocazie cu care a prezentat şi un sondaj de opinie.

Potrivit sondajului, PSD este în creştere. În ultimele trei luni, de când PSD este la conducerea guvernului, partidul este în creştere în intenţia de vot a românilor.

29% era procentul pe care PSD îl avea la începutul acestei veri, iar acum procentul a ajuns la 32% în luna august. În schimb, PNL este într-o uşoară scădere, într-o fluctuaţie. Dacă la începutul verii, liberalii aveau un procent de 19%, iar în luna iunie au crescut cu un punct, în august procentul a revenit la 19%.

În plus, la fel de fluctuant este şi al treilea partid de pe scena politică: AUR, care avea 18% în luna iunie, a crescut apoi cu un punct, iar în august a scăzut tot cu un punct, revenind la 18%.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close