Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu merge în Egipt pentru a se întâlni cu românii salvaţi din Gaza

Marcel Ciolacu merge în Egipt pentru a se întâlni cu românii salvaţi din Gaza

Marcel Ciolacu va merge astăzi în Egipt pentru a-i întâmpina pe românii evacuați din Fâșia Gaza, potrivit unor surse guvernamentale. Deplasarea premierului Ciolacu are loc în contextul în care nordul Fâşiei Gaza este bombardat de armata israeliană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   07:47

În urmă cu 3 săptămâni, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Tel Aviv cu omologul său, Benjamin Netanyahu.

"Transmit compasiunea noastră pentru toate aceste pierderi de vieţi omeneşti şi pentru numeroşii răniţi, printre care, în mod tragic, s-au regăsit şi cetăţeni de origine română. Domnul premier, România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijoraţi de spirala crescândă a violenţelor cu consecinţe teribile asupra populaţiei civile, atât israeliene, cât şi palestiniene.

Vreau să îi asigur pe românii din ţara noastră că ne menţinem atitudinea de promotori ai păcii, dar vom fi alături, necondiţionat, în momentele dificile, de aliaţii şi prietenii noştri, apărând valorile democratice. România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităţilor comise de Hamas, o grupare teroristă care ţine ostatică populaţia palestiniană pentru a-şi satisface interesele sale extremiste", a declarat atunci premierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, România a trimis produse alimentare și articole de cazarmament pentru populația civilă din Fâșia Gaza. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că "având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate".

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close