Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu salută numirea noului premier al Italiei: "Sunt convins că putem continua să lucrăm împreună"

Marcel Ciolacu salută numirea noului premier al Italiei: "Sunt convins că putem continua să lucrăm împreună"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis astăzi un mesaj prin care salută numirea în funcție a premierului Italiei, Giorgia Meloni. Acesta afirmă faptul că partidul pe care-l conduce este deschis colaborării și discuțiilor despre românii stabiliți în Italia.

Marcel Ciolacu salută numirea noului premier al Italiei: "Sunt convins că putem continua să lucrăm împreună"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Hepta | DPA Images / Oliver Weiken
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2022   •   16:32

Marcel Ciolacu a transmis mesajul în care îl felicită pe noul premier al Italiei, pe contul său de Twitter.

„Salut numirea #GiorgiaMeloni în funcția de Premier. PSD este deschis la discuții pentru protecția românilor care trăiesc în Italia și pentru a lucra împreună pentru a proteja valorile și interesele comune ale UE și NATO”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, și premierul Nicolae Ciucă a avut un mesaj de felicitare pentru Giorgia Meloni.

„Felicitări Giorgia Meloni cu ocazia numirii în funcția de premier al Italiei! Sunt convins că putem continua să lucrăm împreună în cadrul Parteneriatului nostru Strategic consolidat pentru a ne spori schimburile economice, cooperarea sectorial și contactele interumane!”, a transmis Nicolae Ciucă pe Twitter.

Giorgia Meloni a depus sâmbătă, alături de echipa sa, jurământul, devenind prima femeie premier din Italia. Meloni, șefa formațiunii naționaliste Frații Italiei, a câștigat alegerile de luna trecută ca parte a unei coaliții care include Forza Italia, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, și Liga lui Matteo Salvini, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close