Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu îi cere ministrului Burduja să "se uite cu atenție" la ce se întâmplă cu prețul la gaze

Marcel Ciolacu îi cere ministrului Burduja să "se uite cu atenție" la ce se întâmplă cu prețul la gaze

Premierul Marcel Ciolacu a spus, astăzi, că a observat că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile la gaze și îi cere ministrului Energiei, Sebastian Burduja să "se uite cu atenție" la acest fenomen.

de Alin Tarnovschi    |    08 Dec 2023   •   11:25

În prima ședință de guvern după întoarcerea din Statele Unite ale Americii, premierul Marcel Ciolacu a spus că s-a reușit să se seteze premisele pentru ca România să devină un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei.

În plus, spune premierul, există potențial major pentru investiții americane în domenii precum energia și tehnologiile digitale, iar interesul strategic al SUA față de zona Mării Negre înseamnă și o șansă enormă de dezvoltare pentru Portul Constanța. Avem acum datoria să concretizăm aceste oportunități fără precedent.

În același timp, Ciolacu a anunțat că vineri se alocă sumele necesare în vederea bunei funcționări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

În paralel, îi cere ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să „se uite cu atenție” la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze.

"Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. E drept că nu se resimt în facturile populației, unde există plafonare, dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat! Vă rog să verificați situația. Sper că și ANRE se va sesiza", a mai spus Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Sebastian Burduja
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close