Antena 3 Politică Marcel Ciolacu: "Nu risc o moțiune de cenzură, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare"

Marcel Ciolacu: "Nu risc o moțiune de cenzură, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare"

de Claudia Popovici    |    19 Apr 2021   •   22:48
Marcel Ciolacu: "Nu risc o moțiune de cenzură, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare" Hepta

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a precizat, luni, că nu poate să rişte să depună moțiune de cenzură acum, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu apreciat că președintele Klaus Iohannis se implică „prin tăcere” în viața politică, fiindcă îi e rușine de coaliția de guvernare. Mai mult, el a subliniat că s-a pus o presiune publică, inclusiv din partea opoziției, care a dus la îndepărtarea celui mai catastrofal ministru al Sănătății postdecembrist.

„O criză de imaturitate politică, de lipsă a oamenilor de stat. Toate discuțiile sunt în jurul acestei coaliții. Noi vorbim de guvernul României, nu al unei coaliții (...) Vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune. În interiorul partidului am luat decizia că vom depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. A fost o decizie bună. Nici nu s-a mai ajuns la votul moțiunii, pentru că dl Vlad Voiculescu a fost demis.

S-a pus o presiune publică, inclusiv din partea opoziției, care a dus la îndepărtarea celui mai catastrofal ministru al Sănătății postdecembrist”, a spus Marcel Ciolacu, luni la TVR.

„Nu mizez pe nimic, eu mă uit la circul lor. Toată lumea vrea să plece acest guvern”

„Toată lumea e îngrijorată. Toată lumea vrea să plece acest guvern. Dacă mă refer la partea tehnică - eu azi anunț o moțiune de cenzură. Poate mâine dl. Barna anunță că ies din coaliție. Eu am un singur glonț, un singur instrument pe sesiune... Această moțiune de cenzură pe care aș depune-o mâine nu se mai discută, pentru că nu mai are temei. (...) Nu mizez pe nimic, eu mă uit la circul lor.

Care este rostul, să depunem moțiune de cenzură de dragul de a o depune sau o depunem să aibă eficiență. Eu nu pot să risc să depun moțiune de cenzură acum, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare”, a mai explicat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

El a mai precizat că dacă parlamentarii USR vor depune moțiune de cenzură, atunci social-democrații o vot vota:

„Îl anunț (n.r pe Dan Barna) că o votăm. Poate depun ei înainte. Sunt mai răi decât CDR. Eu cred că dl. Iohannis, cu toții vedem, prin tăcere se implică în viața politică după ce ne-a impus această coaliție, eu cred că nu iese de rușine”, a mai spus Marce Ciolacu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close