Antena 3 Politică Marcel Ciolacu: "Am finalizat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu"

Marcel Ciolacu: "Am finalizat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu"

de Maria Zărnescu    |    14 Iun 2021   •   12:33
Marcel Ciolacu: "Am finalizat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu"
Sursa foto: Agerpres

Social-democrații au finalizat textul moțiunii de cenzură la adresa Executivului, intitulată "România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu". Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că va negocia cu parlamentari care nu sunt din aceeași formațiune politică.

"Am finalizat textul moțiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alți parlamentari față de cei PSD și textul pe care-l vom prezenta partenerilor sociali. Titlul moțiunii este /România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu. Este o moțiune simplă care își propune să răspundă simplu, clar și documentat la câteva întrebări", anunță Marcel Ciolacu.

Potrivit documentului, guvernarea PNL-USR-UDMR "conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare".

"România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. 

Numai . Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate.

Prin tot ce ați făcut în ultimul an și jumătate, ați demonstrat din plin că singura preocupare este să vă umflați conturile firmelor de casă și să vă abonați la banii publici amantele, rudele și amicii. În doar câteva luni, ați evoluat de la modelul guvernării CDR, de la lupta pe ciolan, la modelul PDL, al sărăciei, tăierilor, austerității! Atitudinea voastră de vătafi îmbuibați care varsă lacrimi de crocodil de grija poporului este înspăimântătoare.

Ați abandonat sloganul liberal în favoarea celui pedelist . Modul de acțiune, copiat la virgulă de la duetul Boc-Băsescu-Udrea, este revoltător", potrivit documentului.

PSD dorește demisia Guvernului Cîţu

"România are o singură soluție: să plecați! Ați făcut mult prea mult rău țării într-un timp record! Prin toate aceste lucruri "fantastice", ați transformat România într-o țară eșuată. O Românie eșuată, cu o economie eșuată, cu un sistem de învățământ eșuat, cu un sistem medical eșuat, cu o Agricultură eșuată!

Ca niciun alt guvern de până acum, ați reușit performanța să eșuați în toate domeniile! Singura preocupare a fost bătălia pentru <împărțirea prăzii> între clanurile politice din PNL-USR-PLUS, numirea clientelei în funcțiile pe care vă lăudați că le desființați, direcționarea bugetului de stat și a banilor europeni din PNRR-ul pentru susținătorii la congresele din toamnă și circul... mascarada zilnică, făcută cu scopul de a vă ascunde eșecul!

Nu ați păcălit însă pe nimeni, domnule Cîțu! Toți românii au văzut cum a ajuns România sub conducerea guvernării "fantastice" a PNL-USR-PLUS-UDMR. Și, de aceea, este momentul să plecați acasă", încheie social-democrații.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu motiune guvern

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close