Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "În locul lui Orban aş face un gest de patriotism. Moţiunea mai are nevoie de 18 voturi"

Marcel Ciolacu: "În locul lui Orban aş face un gest de patriotism. Moţiunea mai are nevoie de 18 voturi"

Mai sunt necesare 18 de voturi de la parlamentari din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată, spune, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "În locul lui Orban aş face un gest de patriotism. Moţiunea mai are nevoie de 18 voturi"
Sursa foto: colaj Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2021   •   18:15

PSD este în integralitate, nu este nicio absență. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă și era sub tratament, dar vine la această moțiune. Am înțeles că tot grupul AUR este prezent. Parlamentarii neafiliați au anunțat. Presupun că vor fi voturi și de la minorități. Ar trebui 20 de voturi să vină din arcul guvernamental ca moțiunea să treacă. În jur de 20, mai exact 18”, spune Marcel Ciolacu, luni, la TVR1.

Ciolacu: În locul lui Ludovic Orban, aș face un act de patriotism

„Dar eu, dacă aș fi în locul lui Ludovic Orban, aș face un act de patriotism și aș îndemna colegii să voteze această moțiune să scăpăm de acest guvern (...) Ludovic Orban este ultimul brontozaur al politicii românești..Este deja de 30 de ani la acest nivel”, adaugă social-democratul.

Orban a spus că niciun parlamentar PNL nu va vota în favoarea moțiunii de cenzură.

„PSD-iștilor să nu se mai implice în campania internă din PNL, rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a hotărât, tocmai ca să nu existe niciun fel de dubiu și de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formațiunile politice din arcul guvernamental, să fie prezenți și să nu voteze. Obiectivul nostru, eu vă spun ce decizie s-a luat la nivelul coaliției, obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obțină niciun vot în plus față de voturile pe care le au parlamentarii de la PSD și AUR, care am înțeles că sprijină moțiunea. Mai exact, să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliției de guvernare”, spunea Orban.

Moțiunea de cenzură „România eșuată. Recordul al guvernului Cîțu”, inițiată de e 156 deputați şi senatori PSD va fi dezbătută și votat marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close