Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Suntem hotărâţi să facem opoziţie totală. Orban nu va fi, luni, preşedintele Camerei!"

Marcel Ciolacu: "Suntem hotărâţi să facem opoziţie totală. Orban nu va fi, luni, preşedintele Camerei!"

Marcel Ciolacu a spus, duminică, la Punctul de întâlnire, că PSD a decis la nivelul conducerii să facă opoziţie totală viitoarei majorităţi guvernamentale PNL - USR PLUS - UDMR.

Marcel Ciolacu: "Suntem hotărâţi să facem opoziţie totală. Orban nu va fi, luni, preşedintele Camerei!"
de Adrian Iclozan    |    20 Dec 2020   •   22:48

"Noi suntem hotărâţi să facem opoziţie totală şi veţi vedea că va fi o opoziţie care corespunde aşteptării românilor (...) Nu am înţeles, de exemplu, de ce am fost chemaţi de preşedinte la consultări.

Preşedintele ne-a chemat, cred, pentru că şi-a dat Orban demisia.

Şi dacă ne-a chemat pentru că şi-a dat prim-ministrul demisia, trebuia să cheme la discuţii PMP şi PRO România, nu AUR, pentru că nu aveam rezultatele alegerilor (cele oficiale, n.r.)

În care logică constituţională am jucat noi? 

Marcel Ciolacu: Ludovic Orban nu va fi, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor

Parlamentul a fost convocat de preşedinte pe 21 decembrie, dar forurile de conducere ale Parlamentului nu vor fi alese luni, pentru că nu este timp. Mai întâi, se constituie comisia de validare, care urmează să valideze mandatul fiecărui parlamentar.

Apoi, urmează depunerea jurământului. Terminăm până la ora 20. Nu este clar ce se întâmplă cu parlamentarii care s-au infectat cu COVID şi nu pot depune jurământul. Sau cu grupuri întregi, cum ar fi cel al minorităţilor.

Domnul Orban, care a negociat cu grupul minorităţilor, ce face? Vine la Parlament? Respectă legea şi îşi face două teste? Ei conduc ţara (...) Să respecte legile şi să ne spună cum şi când constituim Parlamentul", a spus preşedintele PSD.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close