Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "PSD va vota orice moțiune de cenzură, dacă va ajunge la vot"

Marcel Ciolacu: "PSD va vota orice moțiune de cenzură, dacă va ajunge la vot"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Antena 3, că PSD nu a votat joi în ședința conducerii Parlamentului alături de PNL și UDMR, care s-au opus ca citirea moțiunii de cenzură să aibă loc în ședința de plen de azi.

Marcel Ciolacu: "PSD va vota orice moțiune de cenzură, dacă va ajunge la vot"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Sep 2021   •   12:11

"Nu înțeleg de ce conducerea Camerei Deputaților și conducerea Senatului nu au convocat până acum citirea moțiunii într-un plen comun. Nu trebuia decizie în BPR.", a spus președintele PSD, la Antena 3.

"În primul rând PSD-ul nu a votat cu PNL și UDMR. Ei au propus să nu aibă loc nici citirea, ceea ce era o aberație totală. Președintele Camerei și președintele Senatului ar fi trebui să convoace plen comun, fără decizia BPR-ului.

În acest moment, au toate funcțiile în statul român. Ce legătură are, PSD respectă legile țării. Este normal să așteptăm răspunsul CCR-ului. Niciodată eu n-am comentat nici o decizie a CCR, chiar dacă mi-a convenit sau nu. Vrem să apărăm statul de drept sau aruncăm? Așteptăm decizia CCR, eu nu cred că va fi după congres, va fi mult mai repede. Orice moțiune ajunge la vot va fi votată de PSD.

Au ajuns PNL și USR să își facă strategia politică în funcție de PSD? Toți membrii PSD vor fi prezenți la ședința de plen reunit. E normal să apărăm statul de drept și CCR.

Am apărat azi Constituția, care spune că moțiunea de cenzură trebuie citită în maximum 5 zile după inițiere. De ce nu a informat Ludovic Orban guvernul despre moțiune imediat după depunere? Nu PSD trebuie să arbitreze lupta lor internă, au toate funcțiile din statul român.

PSD va vota orice moțiune de cenzură, dacă va ajunge la vot.", a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu: "Guvernul Cîţu este căzut. Cu moţiuni, fără moţiuni, a căzut"

"Au ajuns PNL şi USR să îşi facă strategia politică în funcţie de PSD? Am dat frânturi de informaţie, că facem politică. Toţi membrii PSD-ului vor fi prezenţi la şedinţa de plen reunit. E normal să apărăm statul de drept şi decizia CCR-ul. Am apărat în BPR Constituţia că în maxim cinci zile moţiunea trebuie citită".

"Sunt două lucruri, guvernul Cîţu este căzut, cu moţiuni, fără moţiuni a căzut. Dacă moţiunea e pe ordinea de zi a plenului comun, PSD votează căderea Guvernului. E o criză politică de şantaj, al USR, şi de o luptă internă a PNL. Noi avem şi o criză sanitară şi una economică, iar românii sunt sufocaţi de facturi", a afirmat Ciolacu

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD motiune votată
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close