Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre piața energiei electrice: "Liberalizarea a generat un jaf uriaş"

Marcel Ciolacu, despre piața energiei electrice: "Liberalizarea a generat un jaf uriaş"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, declarat astăzi că liberalizarea pieței de energie electrică a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi.

de Mia Lungu    |    06 Oct 2022   •   12:11

Marcel Ciolacu a declarat astăzi, la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a "Cartei Albe a IMM-urilor din România", că schemele de sprijin pentru economie, populaţie şi companii reprezintă 6% din PIB, de trei ori mai mult decât în guvernările Orban şi Cîţu.

"Am intrat la guvernare într-o situaţie complicată pentru România", a spus Marcel Ciolacu, adăugând: "Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale. În această situaţie, am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică, numite Investiţii şi Consum."

"Suntem încă într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic si social. Cu atât mai mult în asemenea momente, statul trebuie să fie alături de investitorul privat.

Dacă am merge pe sloganuri de genul 'trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile', mi-e teamă că vom privi la o adevărată junglă în care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea. Ar însemna să ne uităm la sute de mii de companii mici şi mijlocii care ar investi mai puțin, deoarece există incertitudine, scade cererea, cresc costurile... Nu putem face asta", a spus Ciolacu. 

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, "e suficient să ne uităm la ce s-a întămplat cu marea piaţă liberă din energie, liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi!".

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close