Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre un posibil candidat PSD-PNL la prezidențiale: "Să depășim întâi europarlamentarele"

Marcel Ciolacu, despre un posibil candidat PSD-PNL la prezidențiale: "Să depășim întâi europarlamentarele"

Premierul Marcel Ciolacu evită să spună dacă este de acord cu un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu, despre un posibil candidat PSD-PNL la prezidențiale: "Să depășim întâi europarlamentarele"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   14:36

Întrebat dacă ar fi de acord cu un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale, premierul Marcel Ciolacu a evitat să ofere un răspuns.

"Stați să depășim întâi europarlamentarele și vă promit, vă las numărul meu de telefon, mă sunați și vă răspund după europarlamentare”, spune Marcel Ciolacu, la Baia Mare, întrebat de un reporter dacă ar fi de acord cu un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Cu toate acestea, el a ținut să precizeze că toți primarii PSD care sunt în funcție vor candida pentru aceeași poziție, potrivit Mediafax. 

Citește și: Alegeri comasate în 2024. Coaliția discută o variantă care întârzie cu trei luni preluarea mandatelor de către noii primari și consilieri locali 

Între timp, partidele din coaliția guvernamentală caută variante care să le amelioreze scorul electoral. Astfel, este luată în discuţie o nouă variantă de comasare a alegerilor.

E vorba, mai precis, de desfășurarea simultană a alegerilor europarlamentare și a celor locale.

O astfel de decizie presupune anumite complicații, pentru că scrutinul pentru Parlamentul European este fixat pe data de 9 iunie în România.

Comasarea localelor cu europarlamentarele ar însemna că aleșii locali vor avea mai mult de așteptat până la preluarea noilor mandate, întrucât mandatele actuale nu pot fi scurtate.

O altă variantă este comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 29 septembrie.

În acest scenariu, președintele nou ales ar urma să aștepte până își termină mandatul cel aflat în funcție.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close