Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, apel la normalizarea relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia

Marcel Ciolacu, apel la normalizarea relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova, cu care a discutat despre cooperarea bilaterală româno-azeră, în contextul parteneriatului strategic între cele două ţări.

Marcel Ciolacu, apel la normalizarea relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia
Sursa foto: Hepta | Profimedia
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2023   •   17:35

Pe agenda discuțiilor cei doi oficiali au punctat cooperarea româno-azeră în domeniul energiei, prilej cu care premierul Marcel Ciolacu a făcut apel şi la normalizarea deplină a relațiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia.

"Discuțiile dintre cei doi înalți oficiali au vizat cooperarea bilaterală româno-azeră, în contextul Parteneriatului strategic între cele două țări. Șeful Executivului român a remarcat dialogul constant, din ultima perioadă, în cadrul Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Azerbaidjan de colaborare economico-comercială și tehnico-științifică, și a salutat cooperarea în domeniul energiei.

Situația de securitate din regiunea Caucazului de Sud a fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Prim-ministrul României a subliniat importanța asigurării unei zone stabile, sigure și prospere a Caucazului de Sud.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a făcut un apel umanitar pe lângă oficialul azer, îndemnând la respectarea principiilor dreptului internațional și la normalizarea deplină a relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia”, se menţionează în comunicatul de presă transmis de Guvern.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close