Antena 3 CNN Politică Ciolacu, despre cine ar putea deschide lista la Europarlamentare: "O doamnă care poate gândește liberal, dar are o meserie social-democrată sau invers"

Ciolacu, despre cine ar putea deschide lista la Europarlamentare: "O doamnă care poate gândește liberal, dar are o meserie social-democrată sau invers"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a dezvăluit cine ar fi candidatul ideal care ar putea deschide lista la alegerile europarlamentare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   21:00

Comasarea alegerilor în România a fost votată de membri PNL și PSD, în ședințele la care au participat liderii celor două partide. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat calendarul alegerilor din 2024 și deciziile finale privind listele electorale comune.

Întrebat cine ar putea deschide lista la europarlamentare, premierul Marcel Ciolacu a spus că şi-ar dori să fie o doamnă care să nu fie nici membră PSD, nici membră PNL.

"Am spus și în cadrul coaliției, deci nu este un secret și îmi asum în continuare, că mi-aș dori foarte mult să găsim o doamnă care să deschidă lista de europarlamentare a celor două partide, o doamnă care să nu fie nici membră PSD, nici membră PNL (...)

Ne dorim, normal, idealul, să fie o doamnă care poate gândește liberal, dar are o meserie social-democrată, sau invers, și sunt ferm convins că în perioada următoare vom găsi această doamnă și, mai mult ca sigur, așa cum spunea și domnul președinte (Nicolae Ciucă - n.r.), vom veni în fața dumneavoastră și o să o prezentăm”, a spus Marcel Ciolacu 

Miercuri mai devreme, liderul PSD a fost întrebat dacă lista comună PSD-PNL va fi deschisă de Luminița Odobescu. Ciolacu a răspuns că nu s-a decis cine va deschide lista.

Vă încurajăm să spuneţi pe pagina noastră de facebook cine credeţi că ar putea fi doamna care să ne reprezinte cu încredere în Parlamentul European! 

Calendarul alegerilor din 2024, în România:

  • Alegeri europarlamentare în România - 9 iunie 2024
  • Alegeri locale în România - 9 iunie 2024 (comasate cu cele europarlamentare)
  • Alegeri prezidențiale în România - turul 1 - 8 septembrie 2024, turul 2 - 22 septembrie 2024 (varianta preferată de premier)
  • Alegeri parlamentare în România - 8 decembrie 2024
  • Alte variante pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, anunțate oficial de liderul PSD, sunt 1 și 15 septembrie, sau sfârșitul lunii septembrie. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că preferă varianta 8 și 22 septembrie, pentru a nu exista o sincronizare a unui scrutin cu începutul școlii.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close