Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor: "Este inuman să mărim cu mai puțin de 10%"

Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor: "Este inuman să mărim cu mai puțin de 10%"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat decizia coaliţiei de guvernare de a creşte veniturile pensionarilor. Iată când vor creşte pensiile şi ce prag minim au impus social democraţii de la 1 ianuarie 2023.

Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor: "Este inuman să mărim cu mai puțin de 10%"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    12 Sep 2022   •   22:59

Coaliţia de Guvernare a decis să nu mai discute public despre un procent pentru majorarea pensiilor. Liderii PSD şi PNL dau însă asigurări că vor exista creşteri ale veniturilor.

„Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, cei care am văzut impactul bugetar, am părerea că va fi o creștere economică mai mare (decât cea prognozată).

Este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor”, a spus Marcel Ciolacu, luni seara la România TV.

Mai mult, liderul PSD a subliniat necesitatea unei discuții privind o creștere diferențiată a pensiilor în funcție de valoarea acesteia.

Mai exact, pentru a crea o „echitate socială”  pensionarii cu venituri mici să beneficieze de creșterii mai mari decât pensionarii care beneficiază de pensii de peste zece mii de lei.

Ministrul Muncii, decizie majoră privind creșterea pensiilor: "Am ajuns cu toții la această concluzie"

Între timp, milioane de români aşteaptă să afle ce se va întâmpla cu ei de anul viitor, liderii PSD şi PNL dau asigurări că vor exista creşteri ale veniturilor, însă totul se va decide şi se va anunța clar odată ce vor vedea cifrele bugetului pentru 2023.

"Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă în momentul construcției bugetului pentru anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi.

Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10%.

Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor.

Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close