Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre diminuarea CAS: "Nu este sustenabil. Liberalii poate au o lampă a lui Aladin"

Marcel Ciolacu, despre diminuarea CAS: "Nu este sustenabil. Liberalii poate au o lampă a lui Aladin"

Amendamentul PNL de diminuare a CAS nu este sustenabil, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu. El ironizează propunerea liberalilor: „Poate au o lampă a lui Aladin”.

Marcel Ciolacu, despre diminuarea CAS: "Nu este sustenabil. Liberalii poate au o lampă a lui Aladin"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    16 Mar 2022   •   16:47

„Am văzut și eu punctul de vedere al sindicatelor și al partenerilor sociali că nu e oportună o reducere a CAS”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că i-a cerut ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, impactul bugetar.

„Este în jur de 20 de miliarde. Din punctul meu de vedere, ținând cont de intervenția pe energie, nu cred că e sustenabil. Dar poate cei care l-au propus au o soluție miraculoasă. Așteptăm pe dl. Cîțu să spună de unde e sursa de finanțare”, adaugă liderul PSD.

Întrebat de ce parlamentarii PNL au depus amendament înainte de o discuție în coaliție, Ciolacu a spus că „poate au o lampă a lui Aladin”.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingina a anunţat, marţi, că a depus împreună cu mai mulţi liberali amendamente la proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal care au rolul „de a oferi sprijin real angajaţilor”, prin diminuarea CAS şi majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

„Am depus, alături de colegii mei liberali, amendamente la proiectul de lege 35/2022, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, care au rolul de a oferi un sprijin real şi efectiv angajaţilor, prin eliminarea suprataxării contractelor individuale de muncă, dar şi de a oferi o mai mare sustenabilitate Pilonului II de pensii”, a scris Gheorghe Pecingina, marţi, pe Facebook.

PSD, cerere urgentă pentru PNL: "Mai puţine declaraţii la televizor şi mai multă muncă"

"PSD solicită conducerii PNL să-i cheme urgent la discuții pe miniștrii liberali care înregistrează restanțe în privința îndeplinirii jaloanelor din PNRR la 31 martie 2022. În fruntea listei se află chiar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care are 5 jaloane în lucru, urmat de Ministerul Educației, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Justiției, cu câte 3 jaloane aflate încă în lucru.

Menționăm că, dintre cele 24 de jaloane ce trebuie închise la finalul primului trimestru, ministerele liberale gestionează trei sferturi dintre restanțe.

PSD poate pune la dispoziție colegilor de la guvernare expertiza grupului său de lucru pe tema PNRR, constituit încă din primele zile ale anului, deoarece rezultatele acestei abordări se dovedesc extrem de eficiente.

Cele 3 jaloane aflate în lucru în dreptul ministerelor PSD sunt fie ordonanțe de urgență care sunt deja pe circuitul interministerial de avizare, fie legi votate de una dintre Camerele Parlamentului și aflate în faza finală a dezbaterii în camera decizională.

PSD consideră ca jaloanele PNRR pot fi atinse de ministerele PNL prin mai puține declarații la televizor și mai multă muncă și concentrare.

Economia României are mare nevoie de miliardele europene! Prin urmare, mai ales în conjunctura actuală, România nu are timp de orgolii politice, important este ca obligațiile asumate prin PNRR să fie atinse la timp, în mod profesionist", se arată în comunicatul PSD.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu CAS PSD PNL
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close