Antena 3 CNN Politică Agenda întrevederilor lui Marcel Ciolacu cu cancelarul austriac Karl Nehammer şi omologii din Grecia și Polonia

Agenda întrevederilor lui Marcel Ciolacu cu cancelarul austriac Karl Nehammer şi omologii din Grecia și Polonia

Premierul Marcel Ciolacu are programată joi o întrevedere cu cancelarul austriac, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen.

Agenda întrevederilor lui Marcel Ciolacu cu cancelarul austriac Karl Nehammer şi omologii din Grecia și Polonia
Sursa foto: Profimedia | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   18:31

Premierul Marcel Ciolacu are programată, joi, o întrevedere cu cancelarul austriac, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen, prezent în ţara noastră pentru a participa la congresul PPE. Premierul român are în agendă întrevederi și cu omologii din Grecia și Polonia.

Joi, la ora 9:00 Marcel Ciolacu se întâlnește cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, iar de la ora 11.00 cu omologul polonez, Donald Tusk.

De asemenea, de la ora 13.00 are programată o întrevedere cu președintele Confederației Elvețiene, Viola Amherd, iar de la ora 15.00 o întrevedere cu cancelarul federal al Republicii Austria, Karl Nehammer.

Ciolacu a convocat joi și o ședință de Guvern, însă nu a fost stabilită ora de începere.

Cancelarul austriac va fi primit, joi, și de președintele Klaus Iohannis.

Karl Nehammer va respinge aderarea României la Schengen, chiar la Congresul PPE de la Bucureşti

Karl Nehammer va respinge, în numele partidului ÖVP (Partidul Popular Austriac), aderarea României la Schengen, chiar la Congresul PPE de la Bucureşti.

ÖVP, membru al Partidului Popular European, ar urma să respingă, în cadrul congresului PPE de la București, includerea deplină a României și Bulgariei în spațiul Schengen. Cancelarul Karl Nehammer, membru al ÖVP, va vorbi în numele Austriei la Congresul PPE.

Reprezentanții Partidului Popular European (PPE), din care face parte și ÖVP, s-au reunit pentru două zile, miercuri și joi, la București, pentru a-și alege candidatul la președinția Comisiei Europene și pentru a-și adopta programul electoral.

Potrivit secretarului general al ÖVP, Christian Stocker, delegații acestei formațiuni politice vor vota împotriva manifestului PPE. Motivele sunt mai multe "linii roșii", cum ar fi aprobarea cerută a energiei nucleare în Austria sau extinderea Schengen, notează Mediafax.

"Avem poziții clare ca partid popular și în Europa, ne ținem de acest lucru și nu ne putem abate de la el. Manifestul conține multe propuneri bune și puncte importante, dar există și câteva linii roșii pentru noi. Nu putem fi de acord cu energia nucleară în Austria. Suntem și rămânem împotriva energiei nucleare", a declarat Christian Stocker.

De asemenea, ÖVP se opune abolirii principiului unanimității în domeniul politicii externe și de securitate, arată publicația online kurier.at.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Karl Nehammer PSD
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close