Antena 3 Politică Marcel Ciolacu, despre durata de viaţă a Guvernului: "Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga"

Marcel Ciolacu, despre durata de viaţă a Guvernului: "Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga"

de Claudia Popovici    |    04 Mai 2021   •   23:42
Marcel Ciolacu, despre durata de viaţă a Guvernului: "Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga" Hepta

Întrebat cât mai rezistă Guvernul Cîţu, liderul PSD, Marcel Ciolacu a apreciat că va rezista până "vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga".

Totodată el a reamintit şi criticat decizia Executivului de a transforma Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti în unitate suport COVID-19, dar şi decizia actualei majorității politice din Parlament de a respinge, în Senat, constituirea unei comisii de anchetă cu privire la această situație.

În acest context, liderul PSD, Marcel Ciolacu s-a declarat convins că românii vor ieşi în stradă.

„Categoric, până la urmă lumea va ieşi în stradă şi îi vor îndepărta”, a adăugat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la România TV.

Reamintim că Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie a fost evacuat de urgenţă pe 9 aprilie seara. Zeci de pacienți, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiți să îşi cheme rudele să îi ia acasă. Cei mai mulți dintre ei nu erau din Capitală şi au ieșit cu greu din această situație delicată.

Senatul a respins, în plenul de marţi, proiectul de hotărâre prin care grupul senatorilor AUR solicită înființarea comisiei de anchetă referitoare modul în care s-a realizat evacuarea şi transferul pacienților.

Document: Spitalul Foişor are 183 de paturi goale! Iată pentru ce bolnavii au fost evacuați și operațiile anulate

În urma unei solicitări adresate de Antena 3 cu privire la situaţia pacienților internaţi în Spitalul Foişor din Bucureşti, transformat în spital suport COVID-19, reiese că în acest moment unitatea medicală are 183 de paturi libere şi doar 23 de pacienți internaţi cu SARS-COV-2. Asta în timp ce la momentul evacuării au fost anulate 39 de intervenții chirurgicale.

Spitalul Foișor din Bucureşti a răspuns, joi, 29 aprilie, solicitării Antena 3 referitoare la situaţia pacienților COVID-19 , respectiv situaţia paturilor din secția ATI.

Din răspunsul oficial reiese că, miercuri, erau internați 20 de pacienți dintre care 17 internați pe secția ATI.

Este interesant pentru că știm la momentul respectiv pe 9 aprilie a fost o justificare venită din partea autorităților care spuneau că toate unitățile de primiri urgențe sunt pline că au nevoie de paturi ATI, dar iată că nici la acest moment aceste paturi de la Foișor nu sunt ocupate în totalitate.

Spitalul Foişor are 183 de paturi goale

Cei de la Foișor spun că au 28 de paturi din care sunt ocupate doar 17. Medicii de la Foișor răspund în acest document oficial și spun că, au fost anulate 37 de intervenții chirurgicale și se referă la pacienții care au fost evacuați în acea noapte.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close