Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu anunţă "redimensionarea impozitelor": "Dar asta nu înseamnă că mărim taxele"

Marcel Ciolacu anunţă "redimensionarea impozitelor": "Dar asta nu înseamnă că mărim taxele"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, luni, de "o redimensionare" a impozitelor, însă susţine că acest lucru "nu înseamnă că mărim taxele".

Marcel Ciolacu anunţă "redimensionarea impozitelor": "Dar asta nu înseamnă că mărim taxele"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2022   •   10:49

În plus, şeful PSD pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: "Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică".

"Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le prezentăm până pe 1 iunie. 

Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate", a declarat Marcel Ciolacu.

El afirmă că trebuie făcută o analiză până pe 1 iunie.

"S-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF chiar a luat o perspectivă bună. 

Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor, astfel încât să avem o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele", adaugă liderul PSD.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: "în continuare, cu deductibilitățile necesare".

Taxe mai mari pentru români, cerute de Consiliul Fiscal | La ce ar putea crește TVA și ce scutiri fiscale ies de pe listă

Consiliul Fiscal, organism al statului care oferă sfaturi guvernanților în privința politicii economice, sugerează Executivului să crească taxele pentru că este nevoie de o mărire la bugetul de stat.

Un grup de lucru din cadrul Consiliului Fiscal a făcut o analiză în ultimele luni și vine cu un rezultat pe care economiștii l-au anticipat deja.

Concluzia este aceea că Guvernul nu mai are încotro și trebuie să crească taxele pentru că e imposibil să mai reducă cheltuielile în perioada următoare.

În plus, Consiliul Fiscal face și o recomandare de taxe care ar putea fi crescute în perioada următoare și care ar putea să aducă aproximativ 1,5% la bugetul de stat din PIB.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu impozite taxe
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close