Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Reducerea TVA la 5% pentru gaze şi energie de la 1 februarie e suportabilă de buget"

Marcel Ciolacu: "Reducerea TVA la 5% pentru gaze şi energie de la 1 februarie e suportabilă de buget"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni un pachet de măsuri menit să stopeze creșterea prețurilor la energie și efectele acestei majorări, vorbind despre o reducere a TVA de 5% pentru gaze şi energie.

Marcel Ciolacu: "Reducerea TVA la 5% pentru gaze şi energie de la 1 februarie e suportabilă de buget"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2022   •   11:03

"Am finalizat pachetul de măsuri pe toate cele trei componente astfel încât să stopăm această escaladare a prețurilor, să ieftinim facturile atât către populație cât și către economie, și, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului stât cât își permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zonde de investiții și ce ne-am propus pentru acest an", a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că sunt mai multe variante luate în calcul pentru facturile uriașe, inclusiv "plafonarea prețurilor la energie la companiile de stat".

"Am avut discuţii, inclusiv în cursul zilei de ieri, cu domnul prim-ministru, şi alaltăieri, şi cu domnul preşedinte Cîțu. 

Reducerea TVA  de la 19% la 5% este suportabilă de către bugetul statului şi pentru energie şi pentru gaze şi îmi menţin părerea că această măsură trebuie luată începând cu data de 1 februarie", a declarat Marcel Ciolacu.

Măsurile vor fi discutate în coaliție luni după-amiază.

"După ce avem o decizie finală luată în coaliție, vom veni și vom prezenta", a adăugat liderul PSD.

Ciolacu spune că a avut discuții pe premierul Nicolae Ciucă și cu președintele PNL, Florin Cîțu.

El a apreciat că preconizata reducere a TVA la 5% la energie electrică și gaze poate fi suportată de buget și trebuie luată cu data de 1 februarie și a avansat și ideea unei plafonări a prețurilor energiei.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu gaze energie reducere
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close