Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Dreapta europeană trebuie să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen"

Marcel Ciolacu: "Dreapta europeană trebuie să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea și să îl convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită să fie în spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu: "Dreapta europeană trebuie să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen"
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
de Ioana Mircea    |    07 Dec 2022   •   21:10

Marcel Ciolacu a susținut în acestă seară pe pagina sa de Facebook că dreapta europeană ar trebui să ia inițiativă și să îl convingă până mâine pe cancelarul austriac care s-a opus intrării României în spațiul Schengen, că aceasta este o decizie greșită.

„Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen, așa cum au făcut-o celelalte familii politice europene. În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României. Dublul standard nu este și nu va fi niciodată o valoare europeană”, a spus președintele PSD.

Ciolacu este de părere că este încurajator că doi dintre cei mai importanți lideri social-democrați europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, sunt în aceste zile în avangarda eforturilor diplomatice de a convinge Austria să își schimbe poziția în favoarea României.

„Este clar că dacă România va obține un rezultat pozitiv acest lucru se datorează și acțiunilor susținute ale familiei noastre social-democrate europene, în care PSD este o voce respectată și puternică. Însă e nevoie de mai mult! Aș vrea ca până mâine (joi - n.r.) reprezentanții tuturor partidelor din România să fie uniți pentru a susține până la capăt cauza țării noastre în familiile lor politice”, a mai spus Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Austria a anunţat că nu susţine aderarea României la Schengen, fiind singura ţară care se opune oficial. Pe 8 decembrie se va vota dacă România, Bulgaria şi Croaţia vor fi admise în Spaţiul Schengen.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu spatiul Schengen
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close