Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la Spațiul Schengen"

Marcel Ciolacu: "România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la Spațiul Schengen"

Colaborarea în domeniile economic, apărare și securitate, precum și în ceea ce privește dosarele europene au fost principalele teme ale întrevederii între premierul Marcel Ciolacu și noul ambasador al Republicii Franceze în România, E.S. Nicolas Warnery.

Marcel Ciolacu: "România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la Spațiul Schengen"
Sursa foto: Guvernul Romaniei
de Mia Lungu    |    16 Noi 2023   •   18:46

"România se bazează pe sprijinul Franței, de care ne leagă o lungă și profundă prietenie, pentru aderarea la Spațiul Schengen. Țara noastră a îndeplinit toate criteriile, are legitimitatea aderării la Schengen. Este nevoie de o abordare corectă pentru că un eventual veto austriac împotriva acestei decizii ar genera instabilitate în regiune", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Guvernul notează că, în actualul context regional, cei doi oficiali au subliniat importanța Flancului Estic al NATO și al posturii de descurajare la Marea Neagră. Șeful Executivului a mulțumit Franței pentru prezența militară de apărare pe teritoriul României și pentru contribuția decisivă la Platforma de sprijin pentru Republica Moldova. 

În cadrul întrevederii, ambasadorul Nicolas Warnery a subliniat rolul important al României la menținerea securității regionale și contribuția remarcabilă la sprijinul oferit Ucrainei prin culoarele de solidaritate. 

"Este admirabil simțul european al României, care a făcut posibilă soluția pentru tranzitul de cereale", a punctat ambasadorul Franței în România. 

Guvernul menționează că diplomatul francez a apreciat, de asemenea, performanța economică a României din ultima perioadă și a subliniat interesul părții franceze pentru dezvoltarea proiectelor de investiții în sectoarele energetic, cu accent asupra utilizării surselor regenerabile, interconectării electrice și promovării noilor tehnologii.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close