Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Se vor încerca dezbinări în acest an, dar alegătorii știu că sunt provocări"

Marcel Ciolacu: "Se vor încerca dezbinări în acest an, dar alegătorii știu că sunt provocări"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, la Satu Mare, că anul 2024 este unul în care vom avea mai multe rânduri de alegeri și se vor încerca dezbinări din toate părțile, însă este convins că alegătorii vor ști că sunt doar provocări.

Marcel Ciolacu: "Se vor încerca dezbinări în acest an, dar alegătorii știu că sunt provocări"
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2024   •   11:16

"Suntem în anul 2024. Nu mai putem compara mesajele și România anilor `90-`92. Este evident că aici conviețuim cu toții împreună. 

Vorbim de români de etnii diferite: maghiară, ucraineană, germană, care conviețuim în România. Eu cred că acest lucru este o binecuvântare, nu este un motiv de a ne certa și de a găsi lucruri care ne despart", a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a afirmat că are o comunicare "excelentă" cu prim-ministrul al Ucrainei, iar acesta a fost de acord că pe teritoriul Ucrainei se vorbește limba românească și nu limba moldovenească. 

La fel, spune Ciolacu, și prim-ministrul Republicii Moldova a recunoscut că în afara României există o singură limbă, limba românească.

"Nu pot să uit ajutorul pe care mi l-a oferit cancelarul Olaf Scholz în ceea ce privește acest început de aderare a României la Spațiul Schengen și nu numai. 

Chiar prietenia cu cancelarul... Asta înseamnă apartenența României și a țărilor noastre la Uniunea Europeană. De fapt, de aici ne vine forța în acest moment în lume și în Europa", a mai spus Ciolacu.

Acesta a spus că anul 2024 va fi un an electoral în care se vor încerca "dezbinări".

"Va fi un an electoral când se vor încerca dezbinări din toate părțile pentru a se obține... nimic. 

Un număr limitat de voturi pentru că și românii, și maghiarii, și ucrainenii, și germanii serioși știu că acestea sunt provocări", a mai spus premierul Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu alegeri PSD
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close