Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Schengen"

Marcel Ciolacu: "Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Schengen"

Premierul Marcel Ciolacu transmite, după întrevederea cu președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, că apreciază sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu: "Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Schengen"
de Georgiana Adam    |    21 Noi 2023   •   15:27

Cooperarea bilaterală și asupra temelor comune europene și regionale a fost principala temă a întrevederii între premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil.

Prim-ministrul Ciolacu a apreciat sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen și susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Aspectele legate de securitatea regională au constituit, de asemenea, o temă a discuțiilor, conform Guvernului.

În acest context, președintele Senatului ceh a salutat ajutorul substanțial acordat de România Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește tranzitul de cereale.

Oficialii celor două țări au convenit ca România și Cehia să aibă o voce comună în efortul de a readuce încrederea cetățenilor în valorile democrației și ale statului de drept pentru a diminua tendința populismului prezentă în mai multe state member ale Uniunii Europene.

În cadrul întrevederii, premierul României a subliniat importanța cooperării economice bilaterale, pilon central al relațiilor româno-cehe, în contextul în care, în 2022, volumul total al schimburilor comerciale a atins nivelul record de 6 miliarde euro.

Din partea Guvernului, alături de premier, au participat vicepremierul Marian Neacșu și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close