Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre trimiterea de arme în Ucraina: "Dacă este nevoie, România este pregătită să facă acest pas"

Marcel Ciolacu, despre trimiterea de arme în Ucraina: "Dacă este nevoie, România este pregătită să facă acest pas"

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a comentat astăzi declarația lui Florin Cîțu conform căreia România ar trebui să facă mai mult pentru Ucraina și ar trebui să susțină țara vecină cu armament.

Marcel Ciolacu, despre trimiterea de arme în Ucraina: "Dacă este nevoie, România este pregătită să facă acest pas"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    29 Apr 2022   •   12:44

"Ucraina are toată susținerea României, din toate funcțiile statului român", spune Marcel Ciolacu.

Despre trimiterea de arme în Ucraina, subiect care a dus la atacul cibernetic de astăzi, Marcel Ciolacu a subliniat că "România este pregătită, dacă este nevoie, atât legal cât și moral, să facă acest pas. În acest moment nu există o decizie în sensul acesta".

Președintele Camerei Deputaților a spus că este o greșeală nominalizarea sa în mesajul grupul de hackeri pro-rus Killnet, care a invocat declarațiile sale privind furnizarea de armament: „E o greșeală acolo”.

Legat de scandalul dintre șeful DSU, Raed Arafat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful PSD a spus:

"Acel proiect inițiat de ministerul de Interne trebuie să aibă și avizul ministerul Sănătății, pentru că vizează și o activitate pe care o desfășoară, în acest moment, ministerul Sănătății. Nu am avut o discuție cu domnul Rafila. Este normal să lăsăm întâi în interiorul Guvernului să se discute aceste lucruri. Și este normal să existe și păreri diferite. Importantă este decizia."

Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor din România, după declarația lui Florin Cîţu

Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacurile cibernetice asupra mai multor site-uri ale anumitor instituții din România.

Site-urile Guvernului (gov.ro), al Ministerului Apărării (mapn.ro), al CFR (cfrcalatori.ro) și al unei instituții financiare (potrivit unor surse, ar fi vorba despre OTP Bank) au fost atacate cibernetic vineri dimineață.

Grupul de hackeri Killnet a revendicat atacul și susține că acesta a venit în urma declarațiilor făcut de președintele Senatului, Florin Cîţu, potrivit cărora acesta a promis că va trimite arme letale Kievului.

”Președintele Senatului (camera superioară a parlamentului) României, Marcel Ciolacu, a emis o declarație în care a promis autorităților ucrainene „asistență maximă” în furnizarea de arme letale Kievului. Răspunsul nostru oficial, acesta este ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul”, scrie gruparea.

Totuşi, hackerii l-au confundat pe Florin Cîţu, preşedintele Senatului, cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Grupul face apel în acest moment să fie atacat și site-ul NATO. 

"Împreună cu tine vom răpune site-ul oficial al NATO. Nimeni nu a mai făcut asta până acum. NATO este protejată de „TEHNOLOGIA AKAMEI” – nu va fi ușor. Să începem să analizăm subdomeniile și să analizăm structura de informații a site-ului!", scriu aceștia. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD Ucraina arme
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close