Antena 3 Politică Marcel Ciolacu: UE vine cu cel mai ambițios angajament din istorie

Marcel Ciolacu: UE vine cu cel mai ambițios angajament din istorie

de Georgiana Adam    |    08 Mai 2021   •   19:37
Marcel Ciolacu: UE vine cu cel mai ambițios angajament din istorie
Sursa foto: Facebook

Uniunea Europeană vine cu cel mai ambiţios angajament social din istoria sa, apreciază preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

”În ajunul Zilei Europei, Uniunea Europeană vine cu cel mai ambițios angajament social din istoria sa. 

Până în 2030, UE își propune ca:

! 78% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani ar trebui să aibă un loc de muncă;

! 60% dintre adulți ar trebui să participe anual la cursuri de formare;

! numărul persoanelor în risc de sărăcie sau de excluziune socială ar trebui redus cu cel puțin 15 milioane, incluzând cel puțin 5 milioane de copii. 

Acest acord arată clar că #liderii europeni au înțeles și își asumă un nou rol - unul mai curajos și mai just - în rezolvarea problemelor #sociale cu care se confruntă statele membre. 

Ideea liberală a statului neimplicat în problemele societății este zdrobită de noile realități. Așa cum #PSD și Stânga europeană au susținut mereu, statul are rolul și menirea de a avea grijă de cetățenii săi, de a le crește nivelul de trai și de a asigura o echitate socială”, a scris președintele PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

În ajunul Zilei Europei, Uniunea Europeană vine cu cel mai ambițios angajament social din istoria sa. Până în 2030, UE...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 8 mai 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close