Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, de Ziua Internațională a Refugiatului: "Românii sunt un exemplu pentru întreaga lume"

Marcel Ciolacu, de Ziua Internațională a Refugiatului: "Românii sunt un exemplu pentru întreaga lume"

Premierul Marcel Ciolacu spune marți, de Ziua Internațională a Refugiatului, că românii sunt un exemplu în întreaga lume și au demonstrat ce înseamnă cu adevărat sprijinul și generozitatea în fața terorii, după ce 4,6 milioane de refigiați din Ucraina au ajuns în țara noastră.

Marcel Ciolacu, de Ziua Internațională a Refugiatului: "Românii sunt un exemplu pentru întreaga lume"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   09:42

"În martie 2022, am văzut ce înseamnă teroarea pe străzile pline de cratere, privind blocurile bombardate din Bucea și Irpin. Și am înțeles groaza trăită de familiile disperate, obligate să fugă din calea războiului.", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

"Peste 4,6 milioane de ucraineni au ales ca adăpost țara noastră, majoritatea fiind femei și copii. Am văzut și cum, de atunci și până astăzi, românii au probat o solidaritate fără precedent: un generos efort național care a construit un spațiu al siguranței și liniștii pentru refugiații din Ucraina", a mai transmis premierul.

El adaugă că românii sunt un exemplu pentru întreaga lume.

"Prin ceea ce poporul nostru face de aproape un an și jumătate, demonstrăm ce înseamnă cu adevărat sprijinul și generozitatea în fața terorii. Iar eu am învățat de la familia mea o lecție sfântă: că atunci când faci un bine, Dumnezeu ți-l va întoarce cu siguranță!", a mai scris premierul.

Citește și: Numărul ucrainenilor care se angajează în România continuă să crească. Anunţul făcut de ministrul Muncii

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close