Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Înțeleg că până pe data de 10 va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montană"

Marcel Ciolacu: "Înțeleg că până pe data de 10 va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montană"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că până pe data de 10 februarie, România va avea o decizie definitivă în procesul legat de cazul Roşia Montană.

Marcel Ciolacu: "Înțeleg că până pe data de 10 va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montană"
Sursa foto: Facebook I Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    01 Feb 2024   •   10:59

Premierul Marcel Ciolacu a spus că până în 10 februarie va fi dată o decizie definitivă în procesul legat de Roșia Montană și spune că va face publice documentele, astfel încât "românii să știe foarte clar cine a greșit în această speță".

Întrebat astăzi dacă România riscă să piardă acest proces și dacă va trebui să plîătească 2 miliarde de dolari, premierul a spus. "Eu m-am obișnuit ca notele de plată să-mi vină mie, ca și prim-ministru, pentru toate tâmpeniile făcute de alții. După vaccinuri, și astăzi fac ședință de Guvern ca să contractăm o firmă de avocați ca să putem să ne apărăm ca și alte state din UE, înțeleg că până pe data de 10 va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montană. Ieri, în ședința de Guvern am rugat toți colegii care dețin informații și care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documente să fie strânse, toate documentele de la avocații care i-am avut în acest proces, astfel încât românii cu toții să știe adevărul".

Premierul spune că, în ceea ce privește plățile,este convins că vor fi discuții „cu cei care este posibil să câștige acest proces”, dar că se așteaptă să vadă care va fi suma stabilită de instanță.

"Vă promit că toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice și administratiove luate ca România să piardă acest proces am să le pun la dispoziție și românii să știe foarte clar cine a greșit în această speță", a adăugat șeful Guvernului, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Rosia Montana
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close