Antena 3 CNN Politică Marcel Vela fuge de Comisia ”Sparanghelul”. Ministrul de Interne refuză să vină la audierile de la Parlament

Marcel Vela fuge de Comisia ”Sparanghelul”. Ministrul de Interne refuză să vină la audierile de la Parlament

Ministrul de Interne sfidează Parlamentul şi refuză să se prezinte în faţa comisiei care investighează plecarea muncitorilor români în străinătate, în plină pandemie.

Marcel Vela fuge de Comisia ”Sparanghelul”. Ministrul de Interne refuză să vină la audierile de la Parlament
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    25 Aug 2020   •   15:50

Marcel Vela a confirmat iniţial prezenţa la audieri, dar a revenit şi a anunţat că are agenda plină şi nu mai poate participa. Acesta le-a cerut aleşilor să îl audieze online, fără să precizeze când este disponibil. Vela trebuie să explice de ce a omis în ordonanţa 7 să reglementeze cursele charter, iar acest lucru s-a schimbat abia după ce muncitorii plecaseră deja. 

Cum și-a motivat Vela absența de la audiere

”Aseară am primit un telefon de la Vela. Mă ruga că astăzi să nu participe la aceasta ședință a comisiei de ancheta, motivând că are o altă deplasare în țară și e imperios necesar să fie prezent acolo.

Eu îl rog, insist că Vela să vină în fața comisie de anchetă, pentru că așa e corect, să vina să răspundă întrebărilor deputaților și senatorilor, cu atât mai mult cu cât trebuie să răspundă la câteva întrebări care până astăzi n-au primit răspuns. De ce în OM7 a apărut articolul 10, care a dat dreptul curselor charter să fie operate de aeroporturile din țară. Nu am primit răspuns nici până astăzi. Cred că domnia sa în calitate de emitent al OM e cel mai îndreptați să răspundă.

Deja am primit răspunsuri săptămână asta de la companiile care au transportat, companii care fac astfel de zboruri charter. Avem deja facturi prin care am văzut că zboruirle au fost plătite de către asociații ale fermierilor din Germania sau ferme din Germania. Euntem în posesia unor contracte cu firme de transport din România care au intermediat/transportat acei muncitori sezonieri. Vedem deja că există organizatori.

Dacă vom desocperi fapte de natură penală, instituțiile statului abilitate vor fi informate despre acest lucru. Acest dosar de la Cluj a fost închis, clasat, pentru că motivează procurorii nu a existat nicio persoană îmbolnăvită. Drept urmare, nu contează că nu ne-a pasat de oameni, că i-am tratat cu dispreț.”, a spus Radu Oprea, senator PSD.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close