Antena 3 CNN Politică Marea confruntare: Mesajele transmise românilor de Antonescu, Băsescu şi Geoană (VIDEO)

Marea confruntare: Mesajele transmise românilor de Antonescu, Băsescu şi Geoană (VIDEO)

Marea confruntare: Mesajele transmise românilor de Antonescu, Băsescu şi Geoană (VIDEO)
20 Noi 2009   •   19:28

Mult aşteptata confruntare electorală dintre principalii trei candidaţi la preşedinţie a început cu un răspuns al acestora la o întrebare esenţială pentru votul de duminică: De ce vor să devină preşedinte al României?

Fiecare din cei trei, Crin Antonescu (PNL), Traian Băsescu (PDL) şi Mircea Geoană (PSD+PC), au încercat să îi convingă pe români, prin mesajul lor, că merită votul poporului la scrutinul de duminică.

Discursurile celor trei au fost susţinute în ordinea stabilită de tragerea la sorţi. Primul a vorbit Mircea Geoană, urmat de Crin Antonescu şi Traian Băsescu.

Iată mesajele candidaţilor:

Mircea Geoană: Voi fi un preşedinte drept şi bun

Mircea Geoană a declarat că a ales să candideze la cea mai înaltă funcţie în stat, pentru că are un proiect legat de România. "Cred într-o singură Românie, cred că trebuie să ne unim, voi fi un preşedinte al unităţii românilor", a declarat Geoană. El a mai spus că va trata Parlamentul României, viitoarea opoziţie şi pe cei cu opinii diferite de ale sale cu respect. "Voi fi un preşedinte drept şi bun, nu sunt un dezbinator, un scandalagiu, a spus Geoană."

MESAJUL LUI MIRCEA GEOANĂ


Crin Antonescu: Un preşedinte are nevoie de caracter

Crin Antonescu a declarat că a ales să candideze la preşedinţia României "pentru că trebuie." "Ştiu că e o formulă riscantă, dar acesta este adevărul", a precizat candidatul liberal. Crin Antonescu a declarat că face parte dintr-o generaţie care a avut foarte multe întrebări şi prea puţine răspunsuri. "Adevărul este că România este condusă de o clasă politică formată din aceeaşi oameni. Avem mii de planuri pe hârtie şi mai puţin în realitate. Un preşedinte are nevoie de idei şi, mai presus de toate, de caracter", a declarat Crin Antonescu.

MESAJUL LUI CRIN ANTONESCU


Traian Băsescu: Greşelile mele nu au fost intenţionate

Actualul preşedinte al României şi candidatul PDL a mulţumit românilor pentru sprijinul acordat în ultimii 5 ani, folosind acest prilej pentru a face un bilanţ al mandatului său. Traian Băsescu a vorbit în acest sens de votul uninominal, condamnarea comunismului, predarea dosarelor fostei securităţi, organizarea summitului NATO de la Bucureşti. Traian Băsescu a vorbit şi de greşelile din mandatul său: "Am avut un mandat cu realizări şi neîmpliniri, cu greşeli, dar niciodată greşelile nu au fost intenţionate", a declarat actualul şef al statului.

MESAJUL LUI TRAIAN BĂSESCU


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Crin Antonescu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close