Antena 3 CNN Politică Marea "familie" de la Cotroceni, plătită cu banii noştri. Câte cupluri şi-au găsit împlinirea materială lucrând pentru Traian Băsescu

Marea "familie" de la Cotroceni, plătită cu banii noştri. Câte cupluri şi-au găsit împlinirea materială lucrând pentru Traian Băsescu

Marea "familie" de la Cotroceni, plătită cu banii noştri. Câte cupluri şi-au găsit împlinirea materială lucrând pentru Traian Băsescu
de O.P.    |    19 Iul 2013   •   06:09

La Cotroceni se lucrează în familie. Pe lângă preşedintele Traian Băsescu şi-au găsit rostul mai multe cupluri, care îşi rotunjesc veniturile familiale din salariile de bugetari. Fie că s-au cunoscut la serviciu, fie că au ajuns pe parcurs să lucreze în aceeaşi instituţie, familiile de la Cotroceni fac carieră în cuplu.

Administraţia Prezidenţială seamnă cu o mare familie la stat, plătită din bani publici. Mai multe cupluri, soţ şi soţie, şi-au găsit rostul pe lângă preşedintele Traian Băsescu. Familia Nove lucrează în cadrul administraţiei prezidenţiale încă din 2007. Ambii soţi au început de la stadiul de expert şi au evoluat profesional până la stadiul de Consilier Superior. Şi veniturile familiei au crescut în timp. Dacă în 2007 soţii Nove câştigau aproximativ 30 000 de lei pe an, în 2012 câştigurile celor doi au ajuns la 50 000 de lei.

Şi familia Iriza trăieşte din salariul de la Cotroceni. Soţul, Iriza Ştefan este consilier juridic şi câştigă circa 30 000 de lei pe an. Soţia sa, Iriza Mihaela este şi ea, angajată, asemenea soţului, de ani buni, în cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Deşi este consilier, aceasta nu are completată nicio declaraţie de avere şi se regăseşte doar în declaraţiile soţului. 

Într-o situaţie asemănătoare este şi familia Ciubuc. Elena Ciubuc este şef de serviciu, în timp ce soţul, Mihai Ciubuc, este referent. Ultima declaraţie de avere a sa datează din iunie 2007, în timp ce, în prezenta declaraţie de avere a soţiei, apare ca angajat al administraţiei prezidenţiale.

Dascălu Ilona şi Dascălu Eduard au şi ei ani buni de când lucrează pentru preşedintele româniei, ani în care au avansat de la 30 000 de lei pe an, la aproximativ 60 000 de lei.

×
Subiecte în articol: Administraţia Prezidenţială
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close