Antena 3 CNN Politică Marea Înfruptare din Caraş-Severin: Istoricul Stejărel Olaru, trimis în judeţul lui Frunzăverde

Marea Înfruptare din Caraş-Severin: Istoricul Stejărel Olaru, trimis în judeţul lui Frunzăverde

Marea Înfruptare din Caraş-Severin: Istoricul Stejărel Olaru, trimis în judeţul lui Frunzăverde
30 Oct 2008   •   07:51

Stejar extremă urgenţă în Caraş-Severin, unde fieful lui Sorin Frunzăverde se va confrunta pentru un loc în Parlament cu Stejărel Olaru, trimis psecial de la Bucureşti. Iată cum se prezintă Marea Înfruptare în zonă.
Impus de la centru
Liberalii au aruncat oameni de la centru în încercarea de a sparge dominaţia pedeliştilor lui Sorin Frunzăverde în judeţul Caraş-Severin. Consilierul de stat pe probleme de securitate naţională, Stejărel Olaru a fost impus de la Bucureşti pe listele locale, fiindu-i alocat colegiul 1 pentru Senat.
Cu peste 40 la sută sufragii obţinute la ultimele locale, PD-L mizează pe candidaţi cunoscuţi în rândurile locuitorilor judeţului. Pentru o strategie similară a optat şi PSD-PC în atragerea voturilor celor 285.336 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe listele electorale permanente.
Pentru Senat, în Colegiul Est, din partea democrat-liberalilor cărăşeni, va candida Romică Anculia, iar în Colegiul Vest, Ion Ioan. Pentru Camera Deputaţilor vor candida Vali Rusu în Colegiul I ? Reşiţa, Gheorghe Hogea în Colegiul II ? zona Caransebeş, Ovidiu Rădoi în Colegiul III ? zona Băile Herculane-Moldova Nouă şi Iosif Secăşan în Colegiul IV ? zona Anina-Oraviţa.
Personalităţi locale
PSD Caraş-Severin îi trimite pe Matei Lupu, fostul primar al oraşului Moldova Nouă la colegiul 2 vest şi pe Gheorghe Pavel Bălan la Colegiul 1, iar la Camera Deputaţilor pe Ion Mocioalcă, Ionuţ Chisăliţă, liderul filialei Reşiţa, Marius Damian, Ioan Ţundrea, lider al organizaţiei judeţene a PC şi Ilie Mustacilă.
Pentru Senat, din partea PNL, vor candida Stejarel Olaru şi deputatul Valentin Boşneac. Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, economist Horia Irimia, dr. Bebe Strejariu, Boris Vatzulik, inspector şcolar general, Ion Tabugan, directorul Direcţiei Silvice Reşiţa şi Iulian Georgevici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin vor candida la Camera Deputaţilor. La ultimele alegeri PNL a obţinut un scor modest de 16,5%.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri Sorin Frunzãverde
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close