Antena 3 CNN Politică Maria Grapini: "Nu vom cheltui bani din PNRR în primul semestru pentru că nu s-a făcut ce trebuia"

Maria Grapini: "Nu vom cheltui bani din PNRR în primul semestru pentru că nu s-a făcut ce trebuia"

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a explicat, în cadrul emisiunii Descoperiţi de la Antena 3, că România nu va cheltui bani din PNRR nici în primul semestru din 2022, la fel cum nu s-au cheltuit bani nici în 2021, pentru că fostul ministru Cristian Ghinea nu ar fi respectat condiţiile puse de Comisia Europeană.

Maria Grapini: "Nu vom cheltui bani din PNRR în primul semestru pentru că nu s-a făcut ce trebuia"
Sursa foto: Facebook | Maria Grapini Europarlamentar
de Georgiana Adam    |    19 Feb 2022   •   23:33

"Am spus că nu vom cheltui din PNRR anul trecut şi nu am cheltuit, chiar dacă domnul Cîţu mă contrazicea, la fel şi domnul Ghinea. Acum vă spun că nu vom cheltui nici în primul semestru pentru că nu s-a făcut ce trebuia şi nu s-a făcut de către domnul Ghinea pentru că a ţinut în secret, şi îl felicit pe domnul Rafila că a ieşit public şi a spus acest lucru.

Eu tot spuneam şi am cerut noi, europarlamentarii, daţi-ne şi nouă ce scrieţi acolo, să vedem cum putem să sprijinim până la urmă. Eu, de exemplu, sunt în Comisia de Control Bugetar şi aş fi putut să vin cu un anumit sprijin.

PNRR, pe lângă faptul că este prost scris în sensul efectelor asupra României, de exemplu linia bugetară pentru pensii, dar nu numai atât. Este prost scris la toate capitolele şi mai ales există o foarte mare incertitudine de a se finaliza.

Ce mă surprinde pe mine este că nu s-a sesizat actualul Guvern că acea platforma pe care a înfiinţat-o domnul Ghinea şi cu colegul încă europarlamentar Dragoş Pîslaru, de supraveghere a modului de cheltuire a banilor putea să facă repede o sesizare pentru că primele două pagini, în acea platformă, nu face decât să critice PSD-ul. Ori, Parlamentul European nu dă bani unui partid, unei platforme, unui ONG, să vorbească politic.

Primele două pagini din acea platformă face fix acest lucru şi cred că ar trebui să facă această sesizare", a explicat europarlamentarul umanist (PUSL) Maria Grapini, în cadrul emisiunii Descoperiţi de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Maria Grapini PUSL
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close