Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent la europarlamentare

03 Apr 2009   •   09:32
Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent la europarlamentare

maria petre

Partidul Democrat Liberal mai cunoaşte o dezertare. Unul din actualii europarlamentari ai formaţiunii, Maria Petre vrea să plece din partid pentru a candida independent. Ea este nemulţumită că nu se mai regăseşte pe un loc eligibil pentru alegerile din iunie.

Ea a ajuns pe locul 30 pe listă deşi a fost susţinută pentru un loc eligibil de organizaţiile judeţene din Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova dar şi de biroul permanent naţional al organizaţiei de femei a PDL.


?Din păcate, nici rezultatele muncii mele în Parlamentul European din 2005 şi până acum şi nici sprijinul de care m-am bucurat din partea unor organizaţii ale partidului nu au contat în decizia de la centru. În acest moment, aceste organizaţii judeţene cât şi colegele mele din organizaţia de femei a PDL practic nu contează.?, şi-a explicat gestul Maria Petre pentru Evenimentul Zilei.

Ea a ocupat ani la rândul funcţia de preşedinte al organizaţiei Ialomiţa a Partidului Democrat şi, ulterior, Partidului Democrat Liberal şi, ca parlamentar european, a contribuit decisiv la decizia Uniunii Europene de a accepta dreptul românilor de a continua tradiţia sacrificării tradiţionale a mielului de Paşti şi a porcului de Crăciun.
?Ştiu că e foarte multă lume dezamăgită de modul în care au fost făcute listele, pentru că s-a plecat de la nişte criterii care s-au tot schimbat şi în final nu s-a mai ţinut cont de performanţă. Fac tot ce e omeneşte posibil pentru a strânge semnăturile de susţinere, iar dacă reuşesc, îmi păstrez apartenenţa politică la grupul PPE ", susţine Petre într-un comunicat remis Cotidianul.
Antena3.ro

Parteneri
x close