Antena 3 CNN Politică Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent la europarlamentare

Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent la europarlamentare

Maria Petre pleacă din PDL şi candidează independent la europarlamentare
Sursa foto: maria petre
03 Apr 2009   •   09:32

Partidul Democrat Liberal mai cunoaşte o dezertare. Unul din actualii europarlamentari ai formaţiunii, Maria Petre vrea să plece din partid pentru a candida independent. Ea este nemulţumită că nu se mai regăseşte pe un loc eligibil pentru alegerile din iunie.

Ea a ajuns pe locul 30 pe listă deşi a fost susţinută pentru un loc eligibil de organizaţiile judeţene din Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova dar şi de biroul permanent naţional al organizaţiei de femei a PDL.


?Din păcate, nici rezultatele muncii mele în Parlamentul European din 2005 şi până acum şi nici sprijinul de care m-am bucurat din partea unor organizaţii ale partidului nu au contat în decizia de la centru. În acest moment, aceste organizaţii judeţene cât şi colegele mele din organizaţia de femei a PDL practic nu contează.?, şi-a explicat gestul Maria Petre pentru Evenimentul Zilei.

Ea a ocupat ani la rândul funcţia de preşedinte al organizaţiei Ialomiţa a Partidului Democrat şi, ulterior, Partidului Democrat Liberal şi, ca parlamentar european, a contribuit decisiv la decizia Uniunii Europene de a accepta dreptul românilor de a continua tradiţia sacrificării tradiţionale a mielului de Paşti şi a porcului de Crăciun.
?Ştiu că e foarte multă lume dezamăgită de modul în care au fost făcute listele, pentru că s-a plecat de la nişte criterii care s-au tot schimbat şi în final nu s-a mai ţinut cont de performanţă. Fac tot ce e omeneşte posibil pentru a strânge semnăturile de susţinere, iar dacă reuşesc, îmi păstrez apartenenţa politică la grupul PPE ", susţine Petre într-un comunicat remis Cotidianul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close