Antena 3 CNN Politică Marian Preda: Va exista un anumit control faţă de acceptul în partid al terţelor persoane

Marian Preda: Va exista un anumit control faţă de acceptul în partid al terţelor persoane

Marian Preda: Va exista un anumit control faţă de acceptul în partid al terţelor persoane
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   17:34
Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat, sâmbătă, pentru agenţia Agerpres, că celor care vor dori să devină membri ai viitorului partid Mişcarea Populară li se vor aplica aceleaşi criterii ca în cazul fundaţiei, punctând că nu vor fi excluşi cei care au fost membri ai altor formaţiuni politice, dacă ei corespund respectivelor criterii.
 
"Vom aplica şi la partid regulile pe care le aplicăm la fundaţie. Adică, vom stabili cu siguranţă un anumit control al fundaţiei faţă de acceptul în partid al terţelor persoane. Criteriile sunt aceleaşi pe care le are şi fundaţia - competenţă profesională demonstrată înainte de a intra în politică, integritate, compatibilitatea cu valorile şi cu programul fundaţiei, disponibilitatea pentru activităţi voluntare. Noi nu distribuim funcţii, noi cerem oamenilor să îşi consume din timpul şi din resursele proprii, fără să aştepte o răsplată", a spus Preda, întrebat dacă vor exista nişte criterii de selecţie a celor care vor face parte din viitorul partid. 
 
Cât priveşte posibilitatea ca din viitorul partid Mişcarea Populară să facă parte persoane care sunt sau au fost membri în alte partide, Preda a spus că nu exclude acest lucru. 
 
"În principiu noi nu excludem pentru partid membrii altor partide politice, doar că sunt destul de puţini de acolo, din partide, cei care respectă criteriile despre care am vorbit. Unii nu au confirmat profesional înainte de a intra în politică, alţii pot să nu fie compatibili cu programul fundaţiei, alţii nu vor dori să facă voluntariat şi vor obligatoriu funcţii pentru a intra în partidul Mişcarea Populară", a spus Preda, punctând că este de dorit intrarea unor membri "de calitate". 
 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close