Antena 3 CNN Politică Marian Sârbu ar propune o participare punctuală a PSD la guvernare, cu el ministru al Muncii

Marian Sârbu ar propune o participare punctuală a PSD la guvernare, cu el ministru al Muncii

Marian Sârbu ar propune o participare punctuală a PSD la guvernare, cu el ministru al Muncii
Sursa foto: Marian Sârbu
17 Dec 2009   •   15:44

O participare punctuală a social-democraţilor în cadrul guvernului nu este exclusă de către vicepreşedintele partidului, Marian Sârbu, fost ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale. Lăudat de către preşedintele Traian Băsescu la consultările de ieri de la Cotroceni, carea a declarat de altfel că l-ar dori ca ministru în viitorul guvern, Sârbu a sugerat astăzi că ar dori bincuvântarea PSD pentru a face acest pas. El va propune vineri la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului o participare punctuală a PSD la actul de guvernare.

Flatat de laudele prezidenţiale, Sârbu a apreciat că propunerea primită miercuri de la preşedintele Traian Băsescu privind participarea în viitoru cabinet ca ministru al Muncii este una transparentă şi pragmatică, dar a precizat că, dacă PSD va rămâne în opoziţie, nu va pleca din partid, considerând pe de altă parte

?Nu plec din PSD. Va fi o decizie a partidului în cadrul Comitetului Executiv, privind posiblitatea participării la guvernare. Depinde ce vor spune colegii din teritoriu. S-a luat decizia, în principiu, pentru opoziţie, dar o participare punctuală şi individuală în cadrul guvernului nu este total exclusa dar e adeverat că este puţin probabilă?, a afirmat Sârbu, citat de Agerpres.

Invitat în cadrul ediţiei de joi a emisiunii "Ştirea Zilei", Marian Sârbu şi-a reluat afirmaţiile, refuzând să dea un răspuns până la consultarea cu colegii social-democraţi.

"Decizia mea personală poate fi schimbată în funcţie de reacţia colegilor mei. Mă interesează foarte mult ce cred ei de acest lucru (...) Eu sunt în PSD de 15 ani, m-am consultat întotdeauna cu colegii mei", a spus vicepreşedintele PSD.

MARIAN SÂRBU, DESPRE POSTUL DE MINISTRU, LA "ŞTIREA ZILEI"



În declaraţia făcută în timpul zilei, Marian Sârbu a mai reamintit că propunerea primită de la şeful statului a fost făcută în faţa conducerii PSD, fiind una transparentă şi deschisă.

?Şi eu o privesc absolut natural. Preşedintele consideră că, în această perioadă foarte complicată, la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale sunt extrem de multe lucruri de gestionat în legătură cu toate obligaţiile asumate. Anul trecut, eu am derulat, în cea mai mare măsură proiectele acelea care ar trebui acum continuate. Este un gest pragmatic şi politic. Dacă partidul spune 'nu', atunci e 'nu'', a conchis Marian Sârbu.

BĂSESCU, DESPRE SÂRBU, LA CONSULTĂRILE CU PSD


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Sarbu
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close