Antena 3 CNN Politică Marian Sârbu: Ordonanţa care interzice cumulul pensiilor cu salariile este rezultatul presiunilor economice

Marian Sârbu: Ordonanţa care interzice cumulul pensiilor cu salariile este rezultatul presiunilor economice

Marian Sârbu: Ordonanţa care interzice cumulul pensiilor cu salariile este rezultatul presiunilor economice
Sursa foto: Mircea Albulescu
15 Ian 2009   •   22:59

?Din multe puncte de vedere noi a trebuit să facem faţă unor presiuni de natură economică, şi de aceea a fost nevoie de Ordonanţa care interzice cumulul pensiilor cu salariile?, a declarat, joi, ministrul Muncii, Marian Sârbu, la emisiunea Sinteza Zilei.
Declaraţia a fost făcută în contextul în care, joi, Curtea Constituţională s-a pronunţat asupra contestaţiei privind ordonanţa care interzice cumulul pensiilor cu salariile pentru bugetari. În urma dezbaterilor, magistraţii constituţionali au decis că prevederile prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat sunt neconstituţionale.
Contestaţia ordonanţei a fost depusă la Curte de către Avocatul Poporului, după ce actul normativ a fost deja contestat de o parte a categoriilor bugetare care intră sub incidenţa sa: medici, profesori sau actori.
?Cred că ar fi deplasat să vorbim despre un abuz al Curţii Constituţionale, este vorba de fapt de felul în care Curtea Constituţională a interpretat această ordonanţă de urgenţă?, a spus Marian Sârbu, referindu-se la decizia magistraţilor.
Ministrul Muncii a explicat şi motivele care fac d?Din cauza sumelor extrem de mari care sunt cumulate cu salarii foarte importante, şi am consioderat de bun simţ ca acele pensii să fie disociate de lucrul la stat?.
Întrebat de economiile care s-ar face datorită acestei măsuri, Marian Sârbu a spus că ?guvernul Boc nu a început cu această măsură ci cu blocarea a 140.000 de posturi vacante, aici e vorba de economii de aproape jumătate de miliard de euro?.
PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Sarbu Ministrul Muncii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close