Antena 3 CNN Politică Marian Sârbu, pus la zid de Iliescu pentru măsura de interzicere a cumulului pensiei cu salariul

Marian Sârbu, pus la zid de Iliescu pentru măsura de interzicere a cumulului pensiei cu salariul

Marian Sârbu, pus la zid de Iliescu pentru măsura de interzicere a cumulului pensiei cu salariul
Sursa foto: Marian Sarbu
19 Ian 2009   •   18:55

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a profitat de şedinţa Comitetului executiv de luni pentru a aduce critici ministrului muncii, Marian Sârbu. Potrivit unor surse social-democrate, Sârbu a fost acuzat de către Iliescu că a adus deservicii electorale partidului prin susţinerea ordonanţei prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul.
Conform surselor citate, Iliescu a atras atenţia celor prezenţi că susţinerea unei astfel de măsuri în domeniu loveşte în propriul electorat tradiţional. Preşedintele de onoare a arătat cu degetul în direcţia ministrului de resort, Marian Sârbu cerându-i să nu mai sprijine în mod deschis iniţiative care ar putea face rău partidului.
În replică, Sârbu a afirmat că nu numai pensionarii constituie electoratul PSD-ului, ci şi tinerii, un segment de vârstă în care ar trebui mai mult investit. ?Şi tinerii au nevoie de locuri de muncă? a afirmat Sârbu, apreciind că tineretul are mai mult potenţial electoral şi că ar trebui promovate măsuri sociale în ajutorul acestei categorii.
Potrivit controversatei Ordonanţe de Urgenţă privind cumulul pensiei cu salariu de la stat, toţi pensionarii care mai lucrau pe un salariu în instituţiile publice ale statului trebuiau să opteze, începând cu data de 1 ianuarie 2009, pentru un singur venit. Transpunerea în practică a unui aseemenea act normativ ar fi afectat circa 15.000 de cadre didactice din învăţământul de toate gradele, mii de cadre medicale, actori şi alte categorii de personal din domeniu artei şi culturii, funcţionari din administraţia publică locală şi centrală. Aplicarea ei a fost blocată prin declararea ordonanţei ca neconstituţională de către Curtea Constituţională a României.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close