Antena 3 CNN Politică Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv

Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv

Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv
de S.T.    |    02 Iun 2015   •   18:51
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis marți ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, să rămână în arest preventiv, în dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru corupție.

Magistrații au respins o contestație a lui Vanghelie, după ce el primise o decizie nefavorabilă pe 21 mai privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Marian Vanghelie a fost arestat pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de omul de afaceri, pe de altă parte", susține DNA.

Procurorii spun că şpaga primită se ridică la aproape 90 milioane euro. 

ICCJ: Faptele săvârşite de Vanghelie, de natură a provoca REZONANŢĂ NEGATIVĂ în societate

Marian Vanghelie este primar al sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD.

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie arest preventiv DNA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close