Antena 3 CNN Politică Mariana Câmpeanu a depus jurământul de învestire în funcţia de Ministru al Muncii

Mariana Câmpeanu a depus jurământul de învestire în funcţia de Ministru al Muncii

Mariana Câmpeanu a depus jurământul de învestire în funcţia de Ministru al Muncii
25 Sep 2008   •   20:30

Mariana Câmpeanu a depus jurământul de învestitură joi la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit noului Ministru al Muncii pentru că a acceptat să preia acest portofoliu în preajma alegerilor. Preşedintele a mai spus despre Mariana Câmpeanu că este un om la care persionarii se uită ?cu o aşteptare deosebită?

Preşedintele Traian Băsescu a acceptat pronunerea premerului Călin Popescu Tăriceanu, făcută joi, de a o numi pe Mariana Câmpeanu ministru al Muncii. Actualul director al Casei de Pensii a avut o întrevedere cu primul ministru, la Palatul Victoria, în care i s-a oferit fotoliul lui Paul Păcuraru, demis de preşedinte.

"Cred că nu există nicio reţinere în desemnarea doamnei, este actuala şefă a casei de pensii, o femeie care lucrează în sistemul ministerului Muncii cu mare experienţă, şi un foarte bun profesionist", a declarat şeful statului, la Radio România Actualităţi.

Mariana Câmpeanu a declarat, joi, agenţiei Mediafax, că a acceptat propunerea de a prelua acest portofoliu considerând că este o onoare să conducă instituţia şi că obiectivele vor fi stabilite după ce numirea va deveni efectivă. "M-am întâlnit cu premierul Tăriceanu în jurul prânzului şi mi-a propus postul de ministru, iar eu am acceptat considerând că este o onoare pentru mine această funcţie. Premierul mi-a spus că are încredere în mine din punct de vedere profesional şi consideră că voi putea face faţă", a spus Câmpeanu.

Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de revocare din funcţie a fostului ministrului al Muncii, după ce acesta a fost pus oficial sub acuzare vineri, demnitarul prezentându-se la DNA pentru a-i fi citit acuzaţiile, după ce Senatul şi-a dat acordul săptămâna trecută pentru începerea urmăririi penale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close