Antena 3 CNN Politică Mariana Câmpeanu, la Ştirea Zilei: Vrem austeritate, sau până la urmă dăm câte ceva?

Mariana Câmpeanu, la Ştirea Zilei: Vrem austeritate, sau până la urmă dăm câte ceva?

Mariana Câmpeanu, la Ştirea Zilei: Vrem austeritate, sau până la urmă dăm câte ceva?
Sursa foto: Stirea Zilei
03 Feb 2009   •   20:53

România a câştigat în faţa Ucrainei la Haga, în disputa de delimitare a zonei maritime. Reuşita României, pentru care trebuie creditată echipa condusă de avocatul Bogdan Aurescu, a fost salutată de toţi politicienii români, de altfel destul de agitaţi din cauza disputelor interne.
Acasă, România schimbă al doilea ministru de interne într-o lună. PSD caută acum un înlocuitor pentru demisionarul Liviu Dragnea.
Premierul Boc declară liniştit că alianţa merge tot înainte. Dar, spre ce? Cabinetul său e presat să vină cu măsuri anti-criză într-o ţară în care deja preţurile încep să o ia razna iar economia a început să producă şomeri.
Acesta, dar şi alte subiecte au fost dezbătute, pe larg, de către Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, Ioana Speteanu, senior editor Financiarul şi Violeta Fotache, ziarist la Jurnalul Naţional, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.
Demisia lui Liviu Dragnea din fruntea Ministerului Administraţiei şi Internelor nu este văzută cu ochi buni de către Ioana Speteanu. "Semnalul pe care demisia domniei sale (n.r, Liviu Dragnea) îl transmite este faptul că explicaţia dată este una care nu stă în picioare. Nu face decât să acopere de neîncredere actele de guvernare", a declarat aceasta.
"Pare un joc copilăresc: nu mi-ai dat jucăria, am plecat. Nu se poate aşa ceva. Ţi-ai asumat o responsabilitate, partidul te-a nominalizat, chiar dacă eşti pion de sacrificiu, tu trebuie să joci jocul în care tu te-ai băgat", mai susţine Speteanu.
Referitor la bugetul proaspăt aprobat de guvernul Boc, Mariana Câmpeanu este de părere că cifra de 5% - procentul cu care ar urma să crească salariile - este una aruncată iraţional.
"Asta a fost tactica dintotdeauna: să dăm câte puţin la oameni, să-i ţinem acolo la un nivel jos cât să nu moară de foame, nu cumva să crească în pretenţii pentru că atunci n-or să mai fie mulţumiţi de ceea ce facem", a declarat Câmpeanu.
Potrivit acesteia, nu există nicio imagine concretă a ceea ce se doreşte de fapt. "Vrem austeritate, sau până la urmă dăm câte ceva?", se întreabă fostul ministru al Muncii.

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena 3

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Haga România Ucraina
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close