Antena 3 CNN Politică Mariana Câmpeanu: Legea salariilor ar putea fi definitivată la jumătatea lui 2009

Mariana Câmpeanu: Legea salariilor ar putea fi definitivată la jumătatea lui 2009

Mariana Câmpeanu: Legea salariilor ar putea fi definitivată la jumătatea lui 2009
27 Oct 2008   •   17:19

Luni, la Guvern a avut loc o şedinţă tehnică, la nivel de experţi, la care au participat sindicatele şi reprezentanţi ai partidelor politice, cu ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, pe marginea proiectului de lege a salarizării bugetarilor. La întâlnire nu au luat parte reprezentanţii PDL, care au anunţat că nu vor să participe la şedinţele acestui grup de lucru.
Potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, discuţiile au avut un caracter constructiv, majoritatea părţilor punându-se de acord asupra celor mai multe dintre principiile formulate în proiect. Două au fost cele asupra cărora participanţii la întâlnire nu s-au înţeles, unrmând ca până luni fiecare să formuleze propriile propuneri pentru acestea şi să le trimită ministrului Muncii. Este vorba despre corelarea creşterii salariilor cu reforma economică şi termenul de realizare a proiectului.
Ministrul Muncii a declarat că întrucât legea este una foarte complexă, este necesar un termen de cel puţin şase luni pentru realizarea acestui proeict. Câmpenau conideră că părţile implicate trebuie să acţioneze eficient pentru ca până la jumătatea anului următor să poată pune pe masa parlamentului un proiect de lege a salariilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mariana Campeanu Ministrul Muncii
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close