Antena 3 CNN Politică Marius Budăi: "Nu se poate trăi cu salariu minim în România" | Când se vor aplica majorări

Marius Budăi: "Nu se poate trăi cu salariu minim în România" | Când se vor aplica majorări

"Se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim", spune ministrul Muncii, Marius Budăi, care face apel la înțelegere din partea mediului de afaceri.

Marius Budăi: "Nu se poate trăi cu salariu minim în România" | Când se vor aplica majorări
Sursa foto: Colaj arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    24 Sep 2022   •   23:10

Întrebat despre majorarea salariului minim, ministrul Muncii, Marius Budăi a subliniat că se impune aplicarea acestei măsuri atât în contextul economic cât și cel social.

Mai mult, el a precizat că este conștient de punctul de vedere al mediului de afaceri şi face apel la înțelegere pentru a putea sprijini angajaţii.

"Repet, înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, sâmbăta seara la Digi24

Ministrul a precizat că speră să ajungă la o înțelegere cu partenerii sociali pentru a avea o decizie aplicabilă de la 1 ianuarie 2023.

Întrebat apoi dacă în discuții şi analize se va merge pe varianta vehiculată de 3.200 de lei sau se va rămâne la valoarea de  3.000 de lei, Marius Budăi a subliniat că pe lângă creșterea pensiilor se analizează varianta de 3.000 de lei cu cei 200 de lei scutiți de la taxare.

"Nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România", a conchis ministrul Muncii, Marius Budăi.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close