Antena 3 CNN Politică Marius Budăi, atacuri în rafală la PNL privind majorarea pensiilor. Peste 3,5 milioane de pensionari trăiesc la limita sărăciei

Marius Budăi, atacuri în rafală la PNL privind majorarea pensiilor. Peste 3,5 milioane de pensionari trăiesc la limita sărăciei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu o serie de atacuri în rafală împotriva PNL şi a premierului Nicolae Ciucă pe tema pensiilor.

Marius Budăi, atacuri în rafală la PNL privind majorarea pensiilor. Peste 3,5 milioane de pensionari trăiesc la limita sărăciei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Xenia Croitoru    |    12 Noi 2022   •   17:39

Ministrul social-democrat îi acuză politicienii de dreapta că licitează cu necazul părinților și bunicilor noștri, referindu-se la declarațiile privind procentul cu care ar trebui majorate pensiile de anul viitor.

În același timp, în aceeași zi și Marcel Ciolacu, lider PSD, le cere liberalilor să explice de ce au decis liberalizarea prețului la gaze. 

Nu au venit încă reacții din partea Partidului Național Liberal. În această perioadă se apropie alegerile, sunt în precampanie unii dintre politicieni. 

Deja sunt alegeri în filialele din teritoriu, se schimbă lideri, se schimbă polii de putere pentru anumiți viitori candidați pentru alegerile ce vor avea loc în 2024 și sunt mesaje din partea formațiunilor politice, deși aflate la guvernare împreună pentru un scop comun, iată că mesajele sunt total diferite și nu sunt primele atacuri care vin în spațiul public din partea social-democraților sau liberalilor. 

În Vrancea, acolo unde sunt social-democrații prezenți, Marcel Ciolacu spunea că nu înțelege de ce ar trebui ca Alexandru Rafila să dea explicații cu privire la achiziția de vaccinuri și de ce acesta ar trebui să explice plata de un miliard de euro pentru vaccinuri, peste 10 ori populația României. 

Parchetul European deja a început o anchetă în acest sens, prin care verifică toate țările Uniunii Europene pentru achiziția de vaccinuri. 

Totodată, spuneau social-democrații că nu înțeleg de ce s-a mers pe ideea de liberalizare pentru prețul gazului și energie și că nu s-a pus nimic în loc în momentul în care s-a luat o astfel de decizie. La acel moment la guvernare erau cei din Partidul Național Liberal fără o alianță politică.

În spațiul public, de mai multe ori social-democrații s-au arătat nemulțumiți de ministrul Energiei, Virgil Popescu, un ministru pe care l-au și criticat și spunea Marcel Ciolacu chiar că este nemulțumit de activitatea acestuia la Ministerul Energiei. 

"În acest an, când am fost delegat de președintele partidului, Marcel Ciolacu, să prezint viziunea noastră, a dumneavoastră, a pesediștilor, pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu cel puțin 10% și "demisia Budăi". Nu? Parcă așa era.

Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinților și bunicilor noștri, cu necazul părinților și bunicilor noștri. Și parcă ar fi unii din ei, unii sunt în opoziție, alții sunt la putere, parcă ar fi vrut unii să dea mai mult, dar nu vin cu soluții", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Să spunem foarte clar de ce anume, de ce luăm anumite decizii. Se spune câteodată că eu am anumite probleme, cu anumiți colegi de coaliție. Nu, n-am nicio problemă cu nimeni. 

Ei trebuie să dea niște explicații, trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, că nu le-a cerut nimeni, trebuie să dea explicații", a continuat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Peste 3,5 milioane de pensionari trăiesc la limita sărăciei

Peste 3,5 milioane de pensionari, adică peste 70%, trăiesc cu mai puțin de 2.000 de lei pe lună, iar 1,2 milioane dintre aceștia sunt în deprivare materială severă, cu venituri lunare de doar 1.000 de lei, potrivit gandul.ro.

La polul opus sunt aproape 10.000 de pensionari care au pensii ce depășesc și 20.000 de lei pe lună. 

Guvernul ia în calcul o majorare a pensiei din 2023, cu aproximativ 10%, o creștere care se va simți doar pentru cei care au pensii mari. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensii
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close