Antena 3 CNN Politică Marius Budăi, despre creşterea alocaţiilor la copii: "Nu trebuie să susţinem părinţii apţi de muncă ce trăiesc din aceşti bani"

Marius Budăi, despre creşterea alocaţiilor la copii: "Nu trebuie să susţinem părinţii apţi de muncă ce trăiesc din aceşti bani"

Majoritatea copiilor vor primi, în medie, 12 lei după mărirea alocaţiilor, iar ministrul Muncii spune că statul nu trebuie să susţină părinţii apţi de muncă.

Marius Budăi, despre creşterea alocaţiilor la copii: "Nu trebuie să susţinem părinţii apţi de muncă ce trăiesc din aceşti bani"
Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2022   •   09:42

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că alocaţiile copiilor vor fi indexate cu rata inflaţiei înregistrată în cursul anului anterior, aşa cum prevede legea, ceea ce presupune o majorare de aproximativ 12 lei pentru un copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei. 

"Alocaţiile vor creşte cu rata inflaţiei calculată... cu aia care scrie în lege şi pe care o cunoaştem. 

(...) Este ceea ce facem acum şi, până la urmă, eu nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor", a afirmat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Citeşte şiValoarea alocaţiei pentru copii începând cu 1 ianuarie 2023

În ceea ce priveşte familiile care trăiesc exclusiv din alocaţiile copiilor, Budăi a susţinut că adulţii din acestea trebuie "orientaţi către muncă".

Alocațiile de stat pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2023 cu rata inflației, a anunțat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Rata inflației în 2021 a fost de 5,1%, ceea ce înseamnă că dacă s-ar aplica acest procent de creștere, alocațiile noi ar fi de 255,4 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și 630,6 lei pentru cei până la doi ani.

Majoritatea copiilor, adică cei din grupa 2-18 ani, vor primi de fapt 12 lei în plus, pe lună, adică echivalentul a opt covrigi.

Alocația de stat a fost majorată la 600 de lei pentru copiii de până la doi ani, începând cu ianuarie 2022, iar pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani este de 243 de lei.

×
Subiecte în articol: alocaţii alocații copii Marius Budăi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close