Antena 3 Politică PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor copiilor. Budăi: ”Nu mai avem încredere!”

PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor copiilor. Budăi: ”Nu mai avem încredere!”

de Laura Dinu    |    08 Iun 2021   •   13:20
PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor copiilor. Budăi: ”Nu mai avem încredere!”
Sursa foto: agrepres

Deputatul PSD, Marius Budăi, a anunțat că Partidul Social Democrat vrea să atace la Curtea Constituțională legea care prevede amânarea creșterii alocațiilor copiilor. : „Nu mai avem încredere, pentru că chiar premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”.

„Nu numai de la 1 iulie. Nici de la 1 ianuarie 2022 (nu se măresc alocațiile copiilor - n.r.), să spunem adevărul. Nu mai avem încredere, pentru că chiar premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”, a declarat Marius Budăi, cu privire la faptul că alocațiile copiilor nu vor crește la 1 iulie, așa cum ar fi trebuit.

Deputatul a precizat că luni a propus ca în prima ședință a conducerii partidului să fie supusă aprobării atacarea la CCR a deciziei de amânare a creșterii alocațiilor copiilor.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că alocațiilor copiilor nu vor crește de la 1 iulie. Acesta a precizat că o primă tranșă, de 20%, va fi la 1 ianuarie 2022.

Mai mult decât atât, Orban a spus că va fi menținut angajamentul coaliției de a realiza dublarea alocațiilor conform legii.

„Am stabilit să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței care a trecut de Senat și care este în dezbaterea Camerei Deputaților”, a spus președintele PNL, potrivit Mediafax.

Întrebat ce se va întâmpla dacă legea care prevede noul calendar va fi atacată la Curtea Constituțională, Orban a spus că s-a discutat această eventualitate.

„Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul trebuie să fie pregătit să dea OUG”.

Gabriela Firea: ”PSD depune un proiect de lege care obligă guvernul să crească alocațiile la 300 de lei”

Gabriela Firea a anunțat că PSD va depune în acestă săptămână ”un proiect de lege care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități”.

”Depunem săptămâna aceasta în Parlament ”un proiect de lege care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități. Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocațiile pentru copii? Trist!

După ce Cîțu și Orban au promis înainte de alegeri că vor eșalona în 5 tranșe dublarea alocațiilor adoptată de PSD, acum anunță că anulează două dintre acestea.

”Cîțu și Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil”

Spun că nu au 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid.

Cîțu și Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități.

Până în prezent, majoritatea PNL-USR-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban (cu Cîțu ministru al Finanțelor) a eșalonat dublarea alocațiilor.

Prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4 din calendarul propus inițial. Mai exact, nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranșele rămase neacordate (3, 4 și 5) se vor aplica de la 1 iulie 2022.

”În total, Guvernul fură 2,1 miliarde de lei de la copii”

Proiectul aprobat deja de Senat se află în dezbatere la comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Pe lângă faptul că nimeni nu mai poate avea încredere în acest Guvern, după ce tocmai a spus că nu-și mai respectă promisiunile din campanie, chiar dacă ar face așa cum spune acum, faptul că în acest interval copiii nu vor beneficia de majorările promise reprezintă un furt din banii ce li se cuveneau prin lege.

Astfel, pentru a doua jumătate a acestui an, Cîțu fură 700 de milioane de lei, iar pentru prima jumătate a anului viitor mai fură încă 1,4 miliarde de lei.

În total, Guvernul fură 2,1 miliarde de lei de la copii, respectiv câte 522 de lei de la fiecare copil de 2-18 ani și câte 1.044 lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități.

Argumentul invocat de Cîțu și Raluca Turcan e același folosit și de Emil Boc când a tăiat pensiile și salariile în 2010: „Nu sunt bani”!

În realitate, zic că nu au bani pentru copii, dar au bani pentru clientela de partid.

”Acest lucru arată premeditarea furtului din buzunarul copiilor”

Ministrul Turcan tocmai a confirmat că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an de la 1 iulie.

Acest lucru arată premeditarea furtului din buzunarul copiilor, încă de la finalul anului trecut (când s-a modificat calendarul celor 5 tranșe în Senat).

Ministrul Raluca Turcan minte când susține că efortul bugetar din acest an ar fi de 2 miliarde lei. Acesta este efortul pentru tot intervalul până la 1 iulie 2022!

Pentru bugetul din acest an, efortul este 700 milioane lei, adică doar un sfert din suma alocată prin PNRR sponsorului PNL”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close