Antena 3 Politică Marius Budăi (PSD): Am pregătit un program național de salvare a locurilor de muncă

Marius Budăi (PSD): Am pregătit un program național de salvare a locurilor de muncă

de Georgiana Adam    |    25 Oct 2020   •   22:21
Marius Budăi (PSD): Am pregătit un program național de salvare a locurilor de muncă

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a prezentat la Sinteza Zilei programul de guvernare al PSD, care conține, și un program național de salvare a locurilor de muncă.

"Noi am propus pe capitole acest program și vom ajunge și la capitolul venituri. Un program național de salvare a locurilor de muncă.

Noi, Partidul Social Democrat, credem că cea mai bună protecție socială pentru cetățeanul român este crearea unui loc de muncă, dar nu oricum, ci un loc de muncă bine plătit.

Și bine plătit vine din ceea ce am spus: calificare și recalificare și stimulii pe care PSD și-i propune să îi introducă în economie pentru a putea ajunge la acest deziderat.

Construim în acest mod o schemă de ajutor de stat care va ajuta foarte mult la creșterea gradului de ocupare în zonele cu șomaj ridicat. Avem deja 10 județe în România unde șomaj este de peste 10%. Acolo trebuie să acordăm o atenție deosebită.

Și vrem să stimulăm astfel compensarea cheltuielilor pentru noile locuri de muncă create prin investiții, prin granturi de până la 100.000 de euro, dar nu oricum. Avem și condiții pentru că am spus targetare. Iar targetarea înseamnă persoane și înseamnă și companii.

50% din maximul de 100.000 de euro va fi printr-un ajutor nerambursabil de la bugetul de stat, iar 50% va fi efortul financiar al angajatorului, dar care poate fi acoperit printr-un credit a cărui dobândă și a cărui garantare per total se va face cu 50% de la stat.

Stimulul de inserție, pentru că discutam de șomajul tehnic. Măsura șomajului tehnic nu spunem că nu a fost o măsură bună. A fost o măsură bună pentru atunci, dar nu este o măsură activă pentru încurajarea ocupării.

Acest stimu de inserție de 50% din salariu pentru 12 luni, pentru un prag maxim de 6000 de lei, la angajarea de șomeri pe lungă durată sau tineri, sau persoane de peste 50 de ani, ori persoane repatriate care au cel puțin o calificare", a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close