Antena 3 CNN Politică Fost ministru al muncii, acuzaţii dure: "Adevărata intenţie a PNL este să crească vârsta de pensionare la 70 de ani!"

Fost ministru al muncii, acuzaţii dure: "Adevărata intenţie a PNL este să crească vârsta de pensionare la 70 de ani!"

Fostul ministru al muncii, deputatul PSD Marius Budăi, susţine că actuala controversă din spaţiul public, referitoare la cumulul pensiei cu salariul, este creată artificial, cu rolul de a ascunde adevăratele intenţii ale PNL.

Fost ministru al muncii, acuzaţii dure: "Adevărata intenţie a PNL este să crească vârsta de pensionare la 70 de ani!"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   16:10

"Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se folosește de un fake-news, în încercarea de a învrăjbi angajații din privat cu cei de la stat, dar care fake-news este, de fapt, o perdea de fum menită să învăluie în ceață adevăratele intenții ale PNL, și anume creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani.

Concret, legislația în vigoare interzice cumulul pensie anticipată-salariu, indiferent dacă salariul este la privat sau la stat.

Dacă Raluca Turcan nu știe asta ar trebui să plece acasă, dacă o știe - la fel, pentru că ceea ce face este o ticăloșie.

Dar ministrul Muncii folosește această ticăloșie în încercarea de a justifica mărirea vârstei de pensionare la 70 de ani! Doamna Turcan, v-am mai spus: citiți Legea Pensiilor și Legea Salarizării, înainte de a mai face declarații!"

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se folosește de un fake-news, în încercarea de a învrăjbi angajații din privat cu cei...

Publicată de Marius Constantin Budai pe Miercuri, 17 februarie 2021

Ministrul Muncii anunţă că le interzice pensionarilor să mai cumuleze pensia cu salariul

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan a vorbit, marţi seara, despre un proiect aflat în lucru, care va deveni act normativ în perioada următoare, prin care pensionarii care au şi locuri de muncă la stat vor fi nevoiţi să renunţe la una din aceste surse de venit.

Practic, pensionarilor li se va interzice să mai lucreze la instituţii ale statului. 

Măsura vine ca un şoc pentru mii de medici, asistente sau profesori, care continuau să muncească şi după ieşirea la pensie. Acum, aceştia vor fi nevoiţi să aleagă - ori continuă să muncească şi să primească doar salariul, ori se retrag şi se bucură liniştiţi de pensie.

"În unele domenii, oamenii au preferat să se pensioneze, chiar anticipat şi optau a doua zi pentru cumul pensie-salariu. Acum, optează între pensie şi salariu, la stat. În măsura în care optează pentru salariu, se pot pensiona mai târziu. Dacă sunt pensionari şi trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunţă la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariul la stat.

Proiectul este pregătit, urmează să-l punem în transparenţă şi dezbatere, în zilele următoare", a spus Raluca Turcan. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi Raluca Turcan
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close