Antena 3 CNN Politică Budăi dă replica PNL în scandalul privind creșterea pensiilor: ”Nu mă tem!”

Budăi dă replica PNL în scandalul privind creșterea pensiilor: ”Nu mă tem!”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a dat replica Alinei Gorghiu după ce aceasta a declarat în ședința coaliției că nu s-a discutat despre buget și majorări de pensii și nici de salarii, așa cum a anunțat acesta.

Budăi dă replica PNL în scandalul privind creșterea pensiilor: ”Nu mă tem!”
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    01 Sep 2022   •   11:45

”În primul rând eu nu am anunțat măsuri. Eu am anunțat propunerile Partidului Social Democrat care vor fi depuse pe masa dialogului în Coaliție, însoțită de analizele noastre. 

Eu cred că grija față de oamenii care muncesc acum, față de cei care au muncit, care ne-au crescut pe noi și acum sunt la pensie, nu ține de ideologie. 

Nu o să comentez ce spun colegii mei liberali, însă sper că, în Coaliție, prin dialog, se vor lua aceste măsuri. Noi, PSD, ținem foarte mult la aceste măsuri, le-am pus pe masa dialogului la Coaliție și vom discuta și prin dialog cu siguranță vom rezolva. 

Nu mă tem (de remaniere, n.red.), nu comentez declarațiile colegilor mei, au libertatea de a comunica, este problema lor cum comunică, eu am spus doar poziția PSD”, a declarat Marius Budăi

Vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, a ieșit public şi a susținut poziția premierului Ciucă, afirmând că în ședința coaliției nu s-a discutat despre buget și majorări de pensii și nici de salarii, așa cum a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, în conferința de presă. 

”Cred că cea mai sănătoasă, loială, corectă atitudine și constructivă pentru coaliție este absolut orice propunere pe care un ministru sau altul o are să nu se facă în spațiul public înainte de a fi informat primul ministru. Este lucrul pe care și premierul Nicolae Ciucă l-a spus ieri și sunt convinsă că indiferent de ton, că e mai apăsat, că e mai dulce, că e mai cald, că e mai ferm, domnul Budăi și ceilalți colegi, indiferent de culoarea politică, au înțeles. Guvernul acela nu este al PSD, nu este al PNL, nu este al UDMR, nu este al unui partid, ci este Guvernul României”, a declarat Gorghiu. 

De altfel, majoritatea liberalilor cer capul ministrului Muncii după ce acesta a anunțat pachetul de masuri sociale care presupune creșterea pensiilor si salariului minim. 

"Ar trebui ca Budăi să plece acasă!! PSD vrea doar sa șubrezească autoritatea premierului", au fost doar câteva din acuzațiile liberalilor în ședinta de ieri. 

De altfel au fost critici din toate părțile la PNL pentru partenerii social democrați și acuzații că social democrații nu sunt interesați de guvernare ci doar să iasă în față și să câștige electoral de pe urma unor măsuri care nu au acoperirea bugetară.

Între timp, PSD anunță creșterea salariului minim, de anul viitor, și a pensiilor. "Nu vom renunța la această măsură", spunea Budai de la Neptun, în ședința PSD. În plus, îl acuza pe ministrul Energiei pentru lipsa de soluții și măsuri în criza facturilor la curent electric și gaze. Multi membri ai celor două partide se întreabă cât mai rezistă Coaliția. De altfel, scenarii că se va rupe sunt luate în considerare de conducerile și ale PSD și ale PNL. 

Ministrul Muncii a declarat clar aseară în direct la Antena 3 că "nu a ieșit de capul lui în conferința de presă" în care a anunțat propunerile de ajutor pentru populație. Asta după ce Premierul Ciucă a declarat că va lua măsuri împotriva lui. 

"Eu sunt un om disciplinat, nu fac lucruri direct de capul meu. (...) Am spus că acestea sunt măsurile pe care noi, PSD, le vom propune în coaliție, bazate pe o analiză, bazate pe cifre, pe estimări publicate de Consiliul Național de Prognoză, bazate pe tot ceea ce înseamnă impact bugetar", a mai explicat ministrul Muncii. 

Cu aceste scandaluri, acuze reciproce și probleme în coaliție se întorc parlamentarii PSD și PNL în Parlament, acolo unde vor trebui să voteze cot la cot proiecte de legi.  

În prima zi de Parlament se aleg și conducerile celor două Camere pentru sesiunea de toamnă. La Senat, deschiderea sesiunii va fi făcută de corul Madrigal, care va intona imnul din plenul senatului, acolo unde doar parlamentarii au acces, din fața prezidiului.

Pentru funcții, Gorghiu rămâne președinte interimar, iar pentru funcția de vicepreședinte liberalii au decis sa îl lase pe Virgil Guran în detrimentul lui Marcel Vela. La Camera Deputaților, Florin Roman rămâne vicepreședinte, iar Raluca Turcan pierde competiția, fiind schimbată cu Florin Alexe. La Comisia de Apărare, Pavel Popescu a fost schimbat si înlocuit cu Laurențiu Leoreanu. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi Alina Gorghiu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close