Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Continuăm discuţiile cu PDL. Vrem parteneriat egal

Marko Bela: Continuăm discuţiile cu PDL. Vrem parteneriat egal

Marko Bela: Continuăm discuţiile cu PDL. Vrem parteneriat egal
11 Dec 2008   •   16:32

UDMR crede în continuare în parteneriatul cu PDL şi se arată dornic să intre la guvernare, într-o ?pondere potrivită?.
?În lumina noilor informaţii apărute, am rediscutat situaţia şi cu consiliul permanent al UDMR, care a aprobat concluziile formulate de preşedinţii organizaţiilor teritoriale. Deci continuăm discuţiile cu PDL, apreciind dorinţa lor de a colabora cu UDMR.? a declarat Marko Bela, la finalul şedinţei consiliului permanent al UDMR.
Maghiarii sunt dispuşi să participe la guvernare cu condiţia unui parteneriat egal, în care să se regăsească principii pe care aceştia le consideră importante pentru România: descentralizare, agricultură, sănătate, drepturile minorităţilor, ?Este vorba de deziderate ale întregii societăţi.?
Marko Bela a sintetizat condiţiile maghiarilor: ?Parteneriat egal, un program şi pentru UDMR şi o pondere portivită în următorul guvern. Dacă nu se întrunesc aceste condiţii, UDMR îşi poate concepe activitatea şi în opoziţie, dar nu e de dorit nici din perspectiva comunităţii maghiare, nici din perspectiva societăţii române.?
Liderul uniunii a mai declarat că maghiarii au ?apreciat poziţia grupului popular şi al celui socialist din UE care şi-au exprimat nedumerirea privind discuţiile legate de UDMR, cele legate de prezenţa sau absenţa UDMR dintr-o coaliţie guvernamentală.?
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close